Actualitate

Ucrainean în stare de hipotermie, rătăcit în Munții Maramureșului, recuperat de salvamontiști

Un bărbat ucrainean care a trecut ilegal frontiera și s-a rătăcit în munții din Maramureș, ajuns în stare de hipotermie, a fost recuperat de salvamontiști în timp record.

Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România Dispeceratul Național Facebook.com Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România Dispeceratul Național Facebook.com

 

 


Un bărbat ucrainean a ajuns în stare critică în Munţii Maramureşului, după ce a trecut ilegal frontiera și s-a rătăcit. Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost afectat de hipotermie şi a suferit degerături.

 


Salvat în timp record

După câteva zeci de minute de căutări ale echipelor mixte de salvamontiști și polițiști de frontieră, cetăţeanul ucrainean care a trecut frontiera ilegal şi a degerat în Munţii Maramureşului a fost recuperat de salvatori şi coborât pentru a fi transportat la cel mai apropiat spital din zonă, au informat, luni seara, reprezentanșii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

„Cetăţeanul ucrainean a fost găsit în timp record de echipele de căutare-salvare, fiind în acest moment coborât la baza muntelui, unde va fi predat echipajelor medicale venite în sprijin, de unde va fi transportat la unitatea medicală pentru investigaţii mai ample. Bărbatul se afla în hipotermie şi prezintă degerături la membrele inferioare, iar starea lui de sănătate este precară din cauza condiţiilor în care s-a expus, dar ceea ce este cel mai important este că se află în viaţă”, a declarat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.


Coborârea de pe munte a cetăţeanului ucrainean aflat în dificultate durat aproximativ două ore, din cauza zăpezii mari care îngreuna deplasarea salvatorilor montani.

La acţiune au participat patru lucrători din cadrul Salvamont cu o autospecială, precum şi cinci poliţişti de frontieră, cu două autospeciale şi un snowmobil.


Autorităţile au fost alertate de alt cetăţean din Ucraina, care a trecut prin zona în care se afla conaţionalul său aflat în dificultate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânăr ucrainean, recuperat de salvamontiști din apropierea frontierei cu Ucraina. FOTO

abonare newsletter