Actualitate

Utilaje de deszăpezire, prezente pe drumurile județene din Cluj. CJ: „Circulația se desfășoară în condiții dificile”.

Consiliul Județean Cluj anunță acțiuni de deszăpezire și de combatere a poleiului pe drumurile județene. Circulația rutieră se desfășoară în condiții dificile.

Utilajele de deszăpezire acționează pe drumurile din județul Cluj / Foto: CJ Cluj Utilajele de deszăpezire acționează pe drumurile din județul Cluj / Foto: CJ Cluj

 

 


Consiliul Judeţean Cluj informează șoferii și alți participanţi la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de duminică, 24 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

 


Cu toate acestea, din cauza căderilor masive de zăpadă într-un interval foarte scurt de timp și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, pe multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii dificile, de iarnă.

CITEȘTE ȘI:
Pană de curent în Apuseni! Sute de familii, în benză în Ajunul Crăciunului din cauza viscolului.

 


„În acest context, prestatorii de servicii cu care forul administrativ județean a încheiat contracte în acest scop au intervenit prin acțiuni de deszăpezire și de combatere a poleiului. În același timp însă, din cauza situației foarte dinamice, a stării vremii și a condițiilor meteorologice extreme, au existat situații în care intervențiile au fost derulate cu dificultate fie din cauza lungimii drumurilor respective, fie din cauza reliefului, mai ales în zona de munte. Cu toate acestea, se acționează în mod repetat, în unele cazuri de mai multe ori pe aceleași sectoare de drumuri județene, pentru remedierea acestor situații și se fac eforturi continue pentru asigurarea unor condiţii normale de circulaţie, în regim de iarnă”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Drum afectat de ninsoare / Foto: CJ Cluj

Pe ce drumuri acționează utilajele de deszăpezire

Responsabilii din cadrul Direcției de Administrare a Drumurilor Județene din Consiliul Județean se află în teren pentru a monitoriza și a asigura optimizarea  intervențiilor. În același timp, pentru a contribui la eficientizarea acțiunilor de deszăpezire și pentru a inteveni cu promptitudine acolo unde este nevoie, Consiliul Județean a scos în teren inclusiv două utilaje pe care le deține, deservite de personalul aferent, din cadrul direcției ce are în atribuții administrarea drumurilor județene.


În același timp, forul administrativ județean reamintește conducătorilor auto faptul că, înainte de a pleca la drum, în special în zonele de munte, dar nu numai, trebuie să se asigure că mașinile sunt dotate și echipate corespunzător și că starea tehnică a acestora este una optimă. În același timp, aceștia sunt sfătuiți să se intereseze, înainte de a porni, cu privire la starea drumului și condițiile meteorologice.

CITEȘTE ȘI:
Viscol puternic și vizibilitate apropae ZERO. Circulația pe un sector din Transalpina, închisă: „Șoferii să nu forțeze intrarea. Pot rămâne blocați în zăpadă”. VIDEO

 


„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

  • În acest context, în cursul zilei de sâmbătă, 23 decembrie, s-a acţionat pe 14 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin, intervenția fiind realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 13 drumuri județene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant.
  • Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 9 drumuri județene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 140 de tone de material antiderapant.
  • Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri județene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant.
  • Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 24 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri județene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant.
  • Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 192 de tone de material antiderapant”, a transmis CJ Cluj.
Se acționează pe drumurile afectate de vremea rea / Foto: CJ Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul a devenit alb de sărbători! Imagini fabuloase cu orașul acoperit cu zăpadă - FOTO din dronă.

Avertizare de vreme rea la munte în Cluj. Meteorologi: „Vânt puternic, va ninge viscolit”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter