Ştiri din Transilvania

Pană de curent în Apuseni! Sute de familii, în benză în Ajunul Crăciunului din cauza viscolului.

Aproape o mie de familii din Alba, majoritatea din Apuseni, au rămas fără curent în Ajunul Crăciunului din cauza viscolului de sâmbătă noaptea.

Viscolul de sâmbătă noaptea a cauzat o pană de curent în Apuseni în ziua de Ajun / Foto: depositphotos.com Viscolul de sâmbătă noaptea a cauzat o pană de curent în Apuseni în ziua de Ajun / Foto: depositphotos.com

 


Sute de familii din Alba au rămas fără energie electrică din cauza viscolului, care a afectat în noaptea de sâmbătă spre duminică mai multe linii electrice aeriene ale operatorului de distribuţie a energiei electrice, potrivit unui comunicat transmis agerpres.ro, de către Instituţia Prefectului judeţul Alba.


 

Astfel, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, Cod Portocaliu, în urma celui de-al doilea val de viscol, mai multe linii electrice aeriene ale operatorului de distribuţie a energiei electrice DEER au fost afectate. „În momentul de faţă mai sunt nealimentaţi cu energie electrică 810 utilizatori”, se menţionează în comunicat.


Potrivit sursei citate, este vorba despre consumatori din comuna Ciuruleasa - 202, oraşul Zlatna, sat Runc - 14, Ceru Băcăinţi - 90, zona Bucuru, oraş Cugir - 57 consumatori, comuna Almaşu Mare - 399 (pe aceeaşi linie sunt afectate posturi de transfornare în urma cărora au rămas fără curent electric 48 de familii din satul Băcaia, Geoagiu Băi, judeţul Hunedoara).

„Echipele de intervenţie DEER au intervenit în cursul nopţii şi pentru remedierea altor avarii apărute în reţele electrice. Dimineaţă, ele au fost suplimentate cu formaţii din zonele Blaj-Aiud-Ocna Mureş şi din Alba Iulia, care au fost trimise în sprijinul colegilor din Apuseni şi Cugir pentru a remedia cât mai rapid defecţiunile”, se precizează în comunicatul Prefecturii.


Pe sectoarele de drum naţional din zona montană, DN 74, DN 75, DN 67C - Transalpina, unde au fost înregistrate căderi semnificative de zăpadă, s-a intervenit cu utilajele din dotarea Secţiei de Drumuri Naţionale Alba. „Nu sunt drumuri sau sectoare de drum blocate sau închise, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Alba. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de vreme rea la munte în Cluj. Meteorologi: „Vânt puternic, va ninge viscolit”.

Cutremure în Ajunul Crăciunului. Seism de 4,2 pe scara Richter, produs duminică în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter