Actualitate

Un clujean sancționat pentru viteză excesivă când și-a dus soția să nască a fost iertat de judecători

Un bărbat din Cluj a primit o amendă usturătoare și i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile fiindcă a fost prins pe radar cu o viteză excesivă când își ducea soția să nască la spital.

Un șofer a condus cu viteză excesivă în localitate ca să-și ducă soția la spital / Foto: IPJ Cluj - Facebook Un șofer a condus cu viteză excesivă în localitate ca să-și ducă soția la spital / Foto: IPJ Cluj - Facebook

 

 


Un șofer din Cluj a primit o amendă de 1.305 lei, adică echivalentul a 9 puncte de amendă, și permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile, fiindcă a condus cu o viteză excesivă în localitate, potrivit clujust.ro. Mai exaxct, în 10 septembrie 2022, în apropierea orei 23:00, bărbatul circula pe DN1C, în Răscruci, cu o viteză de 103 km/h.

 


Bărbatul a contestat decizia și a susținut că „a fost nevoit să depășească viteza legală, având în vedere că soția avea contracții și era pusă în pericol atât viața mamei, cât și a copilului, sens în care a făcut trimitere la actul medical depus. Raportat la situația specială medicală a soției pe care o transporta la spital pentru a naște, petentul a invocat existența unui caz fortuit, care lipsește fapta contravențională de trăsătură esențială vinovăției în acord cu art. 11 din O.G. nr. 2/2001”. 

Instanța a anulat procesul-verbal de sancționare pe motiv că „situația petentului se circumscrie unei stări de necesitate în sensul dispozițiilor art. 11 din O.G. nr. 2/2001, fiind de natură să înlăture caracterul contravențional al faptei săvârșite”.


Citește mai mult pe clujust.ro.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! Noi sensuri unice pe Aleea Padin.

Circula cu peste 200 km/h pe Autostrada Transilvania. Șoferul a rămas pieton pentru 5 luni și a primit o amendă usturătoare.

abonare newsletter