Actualitate

Avertizare COD PORTOCALIU de vânt în Cluj. Rafalele de vânt vor depăși 120 km/h.

Clujul se află sub o avertizare cod portocaliu de vreme rea, vineri dimineață. Rafalele de vânt vor de păși 120 km/h.

Vremea rămâne instabilă în Cluj/ Foto: depositphotos.com Vremea rămâne instabilă în Cluj/ Foto: depositphotos.com

 

 


Zona de munte din județul Cluj se află vineri dimineață sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic.

 


Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt vor depăși 120 km/h.

Avertizarea este valabilă pentru ziua de vineri, 1 Decembrie, în intervalul 7:10-13:00.


Cod galben și portocaliu pentru județul Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de vreme rea, valabile până vineri, 1 Decembrie.

Un cod galben de ploi vizează întreg județul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, și alte județe din țară. Astfel, în intervalul 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00 se vor semnala ploi (cantități moderate de apă) și intensificări ale vântului.


„În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25...40 l/mp. Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80...100 km/h. Notă: Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului”, a transmis ANM.

O altă avertizare este de cod portocaliu de ploi. Astfel, în periaoda 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00 vor fi vizate „cantități însemnate de apă”.


Zonele afectate sunt județul Maramureș și zona montană a județelor Cluj, Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Sălaj și Satu Mare.

„În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50...70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp”, potrivit avertizării ANM. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Avertizări de vreme rea, de Sf. Andrei și 1 Decembrie! Cod galben și cod portocaliu de ploi, în Cluj.

Numărul incendiilor, în creștere în sezonul rece. Avertismentul pompierilor clujeni: „Pot să apară pericole de la orice sistem de încălzire”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter