Social

18 persoane, salvate de salvamontiști de pe munte. O intervenție de urgență a fost la Cluj.

Salvamontiștii români au salvat 18 persoane de pe munte, în cursul ultimelor 24 de ore, inclusiv în județul Cluj.

Salvamontiștii au intervenit la urgențe pe munte / Foto: Salvamont Romania - Facebook Salvamontiștii au intervenit la urgențe pe munte / Foto: Salvamont Romania - Facebook

 

 


Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore, la dispecerat s-au primit 6 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. 


Două apeluri au venit la Salvamont Brașov, un apel pentru Salvamont Cluj, un apel pentru Salvamont Mureș, un apel pentru Salvamont Prahova și un apel pentru Salvamont Mehedinți.


În cazul acestor intervenții au fost salvate 18 persoane, dintre care o persoană a fost predată ambulanței pentru transportul la spital. 

„S-au primit și 32 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice  din zona montană. Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!”, a transmis Salvamont România. 


În această perioadă când temperaturile sunt mai scăzute, iar la munte s-a așezat zăpada, riscul de accidente este mai ridicat. Dacă alegeți să mergeți pe munte în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, aveți grijă la traseu, echipați-vă corespunzător și asigurați-vă că aveți la dumneavoastră tot ce vă trebuie în cazul unei situații neplăcute. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rucsacul unui tânăr găsit mort pe munte a fost furat, deși poate conține „date vitale pentru întregul caz”. Apel Salvamont pentru recuperarea probelor

Un nou traseu turistic extrem de spectaculos în județul Cluj. Tur ghidat și discuții cu salvamontiștii

Ultimele Stiri
abonare newsletter