Actualitate

Demiteri pe bandă rulantă în MAI după fuga lui Cătălin Cherecheș. Constantin Ilea, adjunctul IPJ Cluj, numit șef al IPJ Maramureș.

Ministerul Afacerilor Interne a luat o serie de măsuri după fuga din țară a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, o serie de polițiști din diverse structuri fiind demiși. Adjunctul IPJ Cluj a fost numit șef al IPJ Maramureș.

Constantin Ilea în cadrul unei conferințe de presă, 20 septembrie 2023/ Foto: monitorulcj.ro Constantin Ilea în cadrul unei conferințe de presă, 20 septembrie 2023/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost eliberat din funcţie, cu acordul acestuia, iar continuitatea conducerii va fi asigurată de Inspectorul General Adjunct al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, anunţă Ministerul Afacerilor Interne, citat de agerpres.ro

 


De asemenea, informează sursa citată, Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică seară, de MAI, în urma unor şedinţe de analiză managerială desfăşurate împreună cu şefi de structuri şi la nivelul conducerii MAI, s-a mai decis retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei şi a Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ - logistic.


Numărul 2 în IPJ Cluj, comisarul-sef Constantin Ilea, numit șef la IPJ Maramureș

Totodată, a fost demis şi şeful IPJ Maramureş. Astfel, potrivit MAI, s-a decis „încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”.

CITEȘTE ȘI:
Primarul Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu TAXI-ul! A folosit buletinul unei rude ca să treacă de polițiștii de la frontieră.

Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, se mai arată într-un comunicat menţionat.


Conducerea ministerului şi şefii de structuri au cerut o evaluare, până pe 6 decembrie 2023, a managementului Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, structură cu responsabilităţi de coordonare a activităţii de supraveghere judiciară.

Potrivit MAI, evenimentele respective „au fost de natură a afecta drepturile cetăţenilor”, „au produs consecinţe cu privire la aplicarea legii române în mod egal tuturor cetăţenilor” şi „au adus atingere protecţiei intereselor statului şi credibilităţii unor instituţii şi structuri din cadrul MAI”, iar deciziile luate au fost motivate de „restabilirea unui nivel înalt de eficienţă managerială şi profesională, precum şi a încrederii cetăţenilor în lege şi autorităţi”.


Primarul Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu TAXI-ul

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fugit din ţară, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Primarul Cătălin Cherecheş a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cătălin Cherecheș ar fi părăsit teritoriul României înainte de condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare. Posibil mandat european de arestare

Cătălin Cherecheș, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

abonare newsletter