Ştiri din Transilvania

Primarul Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu TAXI-ul! A folosit buletinul unei rude ca să treacă de polițiștii de la frontieră.

Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare de Tribunalul Cluj pentru corupție, a fugit din țară vineri pe la punctul de trecere a frontierei Petea.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fugit din țară / Sursă: captură video - Facebook Cătălin Cherecheș Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fugit din țară / Sursă: captură video - Facebook Cătălin Cherecheș

 

 


Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fugit din ţară, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

 


„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin”, a declarat un oficial al Poliţiei de Frontieră. Potrivit sursei citate, acesta s-ar fi aflat într-un taxi când ieșea din țară.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).


Polițistul de frontieră care a verificat mașina va fi cercetat

Poliţistul de frontieră care a verificat mașina cu care primarul municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheş, a ieşit din ţară, va fi cercetat în vederea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare.

„Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, precizez că analizăm în continuare modalitatea în care poliţistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor, cu menţiunea că există o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda căreia i-ar fi folosit actul de identitate, asemănare care însă nu scuză lipsa identificării prin confruntare a documentului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră. (...) A fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de agentul de poliţie de frontieră, în vederea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare”, a declarat, sâmbătă, inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.


El a precizat că s-a luat măsura sesizării din oficiu a unităţii de parchet competente cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, infracţiuni prevăzute de articolul 262, respectiv 327, din Codul penal.

Acesta a menţionat că poliţistul de frontieră în cauză are o mare experienţă în serviciu, de circa 20 - 21 de ani, şi nu-şi poate explica cum s-a putut întâmpla evenimentul. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

DJ cunoscut din Cluj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru PEDOFILIE! A fost extrădat din Italia.

Cătălin Cherecheș ar fi părăsit teritoriul României înainte de condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare. Posibil mandat european de arestare

Ultimele Stiri
abonare newsletter