Actualitate

În urmă cu patru ani, Gabriela Rîpan a murit într-un accident în Floreşti. Tudor Ştefan Cârje va fi cercetat pentru ucidere din culpă!

Tudor Cîrje, tânărul care și-a ucis iubita în urma unui accident cauzat de viteza excesivă în condiții de carosabil umed, va fi judecat pentru ucidere din culpă, și nu pentru omor, așa cum au cerut părinții victimei.

Tudor Cîrje, tânărul care și-a ucis iubita în urma unui accident cauzat de viteza excesivă în condiții de carosabil umed, va fi judecat pentru ucidere din culpă/ Foto: arhivă Tudor Cîrje, tânărul care și-a ucis iubita în urma unui accident cauzat de viteza excesivă în condiții de carosabil umed, va fi judecat pentru ucidere din culpă/ Foto: arhivă

 

 


Potrivit clujust.ro, Curtea de Apel Cluj au motivat respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor a faptei pentru care este judecat tânărul Tudor Cîrje, cel care a condus mașina în care a murit tânăra Gabriela Rîpan în 2019.

 


Completul de judecată arată că deși tânărul „a fost sancționat contravențional de 10 ori pentru încălcarea regulilor de circulație indică că a condus destul de des autoturisme pe drumurile publice” și că „lungimea segmentului de drum drept pe care a avut loc accidentul, existența unui trafic redus și caracteristicile autoturismului au permis creșterea vitezei de deplasare”.

Citește continuarea articolului pe clujust.ro


Cum s-a produs accidentul din 2019?

Potrivit IPJ Cluj, la data de 21 ianuarie 2019, în jurul orei 03:00, un tânăr de 19 ani din Florești, în timp ce conducea autovehiculul marca Mercedes-Benz CLS 500 pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.

CITEȘTE ȘI:
Ea este Gabi, studenta din Cluj UCISĂ DE PRIETENUL DROGAT într-un cumplit accident

Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.


Martorii susțin că, înaintea tragediei, băiatul gonea cu o vitează amețitoare. Din păcate, în urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav, iar tânăra de 20 de ani, aflată pe locul din dreapta al autovehiculului, a decedat. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a salva viața bietei fete.

Un comunicat al IPJ Cluj, care citează rezultatele de la IML, arată că în sângele tânărului nu s-au identificat urme de alcool sau droguri. Un comunicat transmis de IPJ Cluj, imediat după accident, arăta că Ștefan Tudor Cârje ar fi consumat substanțe psihoactive.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tudor Cîrje, CONDAMNAT la 2 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE pentru uciderea Gabrielei Rîpan

Accidentul de la Ciucea, provocat de un clujean care a depășit pe linie continuă. Doi adulți și trei minori, duși la spital

ANCHETĂ. Proba antidrog a şoferului Ştefan Cârje a ieșit pozitivă la UPU și negativă la IML

Ultimele Stiri
abonare newsletter