Actualitate

Tudor Cîrje, CONDAMNAT la 2 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE pentru uciderea Gabrielei Rîpan

Tudor Cîrje a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, în urma accidentului rutier în care Gabriela Rîpan și-a pierdut viața. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

 

 


Tribunalul Cluj a pronunțat vineri, 4 iunie, sentința prin care Tudor Cîrje este condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru uciderea Gabrielei Rîpan, survenită în urma accidentului rutier produs în urmă cu doi ani la Cluj. Încadrarea juridică a faptei a rămas cea de ucidere din culpă, pe baza acesteia fiind pronunțată sentința.

 


Filmul evenimentelor:

Ştefan Tudor Cârje, 19 ani, din Floreşti, conducea Mercedesul care aparținea tinerei Gabriela Rîpan, când a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit de un stâlp. Gabi Rîpan a murit pe loc, fiind prinsă în mașină. Impactul a fost atât de puternic încât tânărul a fost proiectat zeci de metri de maşină. Un echipaj medical l-a transportat pe acesta la Spitalul Judeţean Cluj, acolo unde medicii au fost nevoiţi să îi amputeze un picior pentru a-i salva viaţa. La spital, s-a stabilit că Ştefan Tudor Cârje ar fi consumat substanţe psihoactive.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost dus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului în jurul orei 04:00 cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, fractură scapulă stângă și traumatism complex de gambă și picior drept, cu ischemie acută post-traumatică.


La ora 05:30, o echipă chirurgicală formată din medici cu diverse specializări (chirurgie vasculară, ortopedie, chirurgie plastică) a intrat cu pacientul în sala de operații, încercând revascularizarea membrului inferior prin bypass arterial.

Gabriela Rîpan, tânăra care a decedat, este din Suceava și studia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.


Sentința dată de Tribunalul Cluj:

„Condamnă pe inculpatul C.T. Ş., la pedeapsa de: -2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen.. În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. g) C.pen., respectiv dreptul de a conduce autovehicule, pe o durată de 3 ani, a cărei executare va începe după executarea pedepsei închisorii (...)

admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. I. V. şi R. L. R., părinţii victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de 124.738,41 lei cu titlu de despăgubiri materiale, cu dobânda legală de la data accidentului, respectiv 21.01.2019, precum şi a sumei de câte 150.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale (...)


admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. B. şi A. M., fratele respectiv bunica victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de câte 100.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale (...)

obligă inculpatul în solidar cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA la plata sumei de 3500 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 276 alin. 1 C.pen., obligă inculpatul în solidar cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA la plata către părţile civile a sumei de 8432,64 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în sentința pronunțată de Tribunalul Cluj, vineri, 4 iunie.

CITEȘTE ȘI:

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Rezultatele de la IML susțin că tânărul care a provocat cumplitul accident de la Florești NU ERA DROGAT!

abonare newsletter