Actualitate

Cine este ȘOFERUL DROGAT care a provocat accidentul din Floreşti. La 19 ani A RĂMAS FĂRĂ UN PICIOR și se zbate între viață și moarte

Ştefan Tudor Cârje (19 ani), autorul cumplitului accident din Floreşti în care o studentă din Suceava şi-a pierdut viaţa, este în stare gravă la spital şi a rămas fără un picior.

UPDATE 23.01.2018 (21.30): Lovitură de teatru: Ștefan Tudor Cârje NU se afla sub influența drogurilor! Un comunicat al IPJ Cluj, care citează rezultatele de la IML, arată că în sângele tânărului nu s-au identificat urme de alcool sau droguri. Un comunicat transmis de IPJ Cluj, imediat după accident, arăta că Ștefan Tudor Cârje ar fi consumat substanțe psihoactive.

ȘTIREA INIȚIALĂ:


Ştefan Tudor Cârje, 19 ani, din Floreşti, conducea Mercedesul care aparținea tinerei Gabi Rîpan, când a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit de un stâlp. Gabi Rîpan a murit pe loc, fiind prinsă în mașină.

Impactul a fost atât de puternic încât tânărul a fost proiectat zeci de metri de maşină. Un echipaj medical l-a transportat pe acesta la Spitalul Judeţean Cluj, acolo unde medicii au fost nevoiţi să îi amputeze un picior pentru a-i salva viaţa.


La spital, s-a stabilit că Ştefan Tudor Cârje ar fi consumat substanţe psihoactive.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost dus de un echipar SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului în jurul orei 04:00 cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, fractură scapulă stângă și traumatism complex de gambă și picior drept, cu ischemie acută post-traumatică.


La ora 05:30, o echipă chirurgicală formată din medici cu diverse specializări (chirurgie vasculară, ortopedie, chirurgie plastică) a intrat cu pacientul în sala de operații, încercând revascularizarea membrului inferior prin bypass arterial.

Gabi Rîpan, tânăra care a decedat, este din Suceava și studia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.


Mașina în care se aflau cei doi, un bolid de lux, ce valora peste 50.000 de euro s-a rupt în două în urma impactului cu stâlpul.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 21 ianuarie, în jurul orei 03:00, un tânăr de 19 ani din Florești, în timp ce conducea autovehiculul marca Mercedes-Benz CLS 500 pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.


Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.

Martorii susțin că, înaintea tragediei, băiatul gonea cu o vitează amețitoare.

abonare newsletter