Actualitate

H&M recheamă de URGENȚĂ un articol fabricat dintr-o substanță periculoasă: „Prezintă riscuri pentru sănătatea persoanelor”

Un articol vândut în magazinele H&M din țară a fost rechemat. Conține substanțe dăunătoare pentru sănătate și mediu.

Un articol vândut în magazinele H&M din țară a fost rechemat. FOTO: Depositphotos.com Un articol vândut în magazinele H&M din țară a fost rechemat. FOTO: Depositphotos.com

 

 


O brățară cu mărgele a fost retrasă de pe rafturi de magazinul de haine H&M, iar clienții care au achiziționat produsul sunt rugați să nu îl mai poarte și să îl returneze. Articolul de îmbrăcăminte conține o cantitate de plumb mai mare decât limita maxim admisă.

 


Plumbul este periculos pentru sănătatea persoanelor și a mediului înconjurător, iar nivelurile de expunere pot provoca vătămări, arată reprezentanții lanțului de magazine.

Ce trebuie să faci dacă ai achiziționat produsul? Clienții sunt îndemnați să nu mai poarte brățara și să o returneze la cel mai apropiat magazin din lanț, chiar și dacă nu mai au chitanța. Suma integrală plătită va fi returnată. Reprezentanții H&M menționează că nu au fost raportate incidente sau leziuni. 


Brățara retrasă de H&M de la vânzare. FOTO: www2.hm.com
  • Defect: limita de plumb a brățării este prea mare și încalcă Regulamentul REACH.
  • Pericol din cauza plumbului: este o substanță care prezintă riscuri pentru sănătatea persoanelor și pentru mediu. Nivelurile de expunere pot provoca vătămări persoanelor și animalelor sălbatice. 
  • Ce trebuie făcut? Oprește imediat utilizarea produsului și returnează-l la cel mai apropiat magazin H&M pentru rambursare integrală sau contactează hm.com. Nu este nevoie de chitanță.
  • Brățara a fost vândută în magazine la departamentul pentru bărbați și pe hm.com între 28-12-2022 și 11-07-2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursa foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Produse toxice, retrase din magazinele Auchan din Cluj! Au fost contaminate cu o substanță cancerigenă

Ultimele Stiri
abonare newsletter