Actualitate

Someș Delivery ajunge în Florești. Propuneri pentru transformarea râului într-un culoar albastru-verde

Someș Delivery va ajunge în data de 24 iunie în Florești. Clujenii vor avea parte de diverse ateliere, activități și evenimente pe malul Someșului.

Someș Delivery Florești, 21 septembrie 2021/ Foto: Someș Delivery - Facebook Someș Delivery Florești, 21 septembrie 2021/ Foto: Someș Delivery - Facebook

 

 


Someș Delivery îi invită pe clujeni să ia parte la diverse ateliere, activități și evenimente pe malul Someșului, în Florești, în 24 iunie.

 


Clujenii sunt chemați pentru o zi la malul râului cu o serie de evenimente pentru cei mici și cei mari, dezbateri, ateliere, intervenții, instalații și activități pe apă. 

„Pe 24 iunie, vă invităm să descoperiți Someșul în amonte, în zona Deltei Florești! Vă așteaptă o zi plină de activități la și pe apă, tururi ghidate, discuții și alte evenimente! 


Culoarul Verde - Albastru la Someș înseamnă mai mult decât realizarea unei piste de biciclete impresionante sau crearea de coridoare pietonale. Someșul Culoar Verde - Albastru înseamnă în egală măsură dezvoltarea unor spații verzi ample în apropierea râului, parcuri și arii naturale urbane, un tranzit verde (piste de biciclete) care poate rezolva aglomerația traficului rutier, apă curată și lipsită de deșeuri de care ne putem bucura și în care putem înota și practica sporturi de apă și pe lângă apă.  

Someș Delivery Florești înseamnă o zi întreagă petrecută în mijlocul naturii, aproape de un mediu natural cu totul special pe care l-am denumit Delta Florești, un mic paradis al păsărilor!”, au transmis organizatorii.


Evenimentul face parte din campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2, un program organizat de Someș Delivery (Asociația MiniMASS) în parteneriat cu Clubul de Cicloturism „Napoca”, Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Clujul Sustenabil.

Posterul evenimentului/ Foto: Someș Delivery - Facebook

Programul evenimentului va fi anunțat ulterior de organizatori.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce ascunde Someșul? „Mica Deltă” a Floreștiului

Fără deșeuri pe Someș, în Cluj-Napoca. Bariera pentru gunoaie va fi reinstalată

Castor, filmat pe Someș, în comuna Florești. Activiștii de mediu cer declararea râului drept arie naturală protejată - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter