Actualitate

Recepție oferită de Regele Charles al III-lea, la Viscri. „Nu-mi vine să cred că au trecut 25 de ani de când am vizitat această țară minunată pentru prima dată”

Regele Charles al III-lea, aflat în aceste zile în România, a oferit, marţi, o recepţie la Viscri, la împlinirea a 25 de ani de la prima sa vizită în ţara noastră.

Ultima zi a vizitei monarhului britanic în România. Recepție oferită de Charles al III-lea, la Viscri, la împlinirea a 25 de ani de la prima vizită în țara noastră/Foto: King Charles III’ retreat in Transylvania Facebook.com Ultima zi a vizitei monarhului britanic în România. Recepție oferită de Charles al III-lea, la Viscri, la împlinirea a 25 de ani de la prima vizită în țara noastră/Foto: King Charles III’ retreat in Transylvania Facebook.com

 

 


Regele Charles al Marii Britanii a venit în România la finalul săptămânii trecute. Este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează țara noastră.

 


În ultima zi a vizitei private pe care Regele Charles al III-lea a efectuat-o în România, suveranul britanic a ţinut să îi întâlnească pe toţi cei cu care a colaborat de-a lungul timpului și a oferit o recepție cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la prima vizită făcută în țara noastră. 

„Nu-mi vine să cred că au trecut 25 de ani de când am vizitat această țară minunată pentru prima dată”, a declarat monarhul britanic.


Printre invitații monarhului britanic s-au regăsit personalități precum contele Tibor Kálnoky, medicul Radu Deac, reprezentanţi ai Fundaţiei ADEPT din Saschiz, dar și regele autoproclamat al romilor, Dorin Cioabă.

La recepția oferită de Charles al III-lea, la Viscri, au participat numeroşi reprezentaţi ai unor întreprinderi şi asociaţii cu impact social şi de mediu, precum membrii a două familii din judeţul Maramureş, din localităţile Breb şi Budeşti, informează agerpres.ro


CITEȘTE ȘI: 

Sângele clujean al Regelui Charles al III-lea. Transilvania, locul special din inima regelui Marii Britanii!

Printre invitaţii speciali s-a regăsit şi Gheorghe Bod din Budeşti, judeţul Maramureş, în vârstă de 80 de ani, care a fost invitat de Rege, fiind proprietarul unei mori vechi de peste 200 de ani, pe care prinţul Charles a vizitat-o în anul 2005.

După primele vizite ale prinţului Charles, în anii 90, satul Viscri s-a dezvoltat tot mai mult, în special pe partea de turism şi gastronomie.


„După '90, localitatea Viscri avea în jur de 650 de persoane, etnicii germani au migrat în Germania şi au rămas în jur de 450 de persoane. Locuinţele au fost lăsate în custodia oamenilor, după aceea s-a mai populat din exterior şi s-au făcut pensiuni. Din punct de vedere financiar nu sunt probleme. Avem mai mulţi turişti decât poate să ducă localitatea şi, în ultimul timp, turismul a ajuns cam de masă”, a declarat Mircea Pălășan, pimarul localității Bunești, de care aparține și satul Viscri. 

Afluxul de turiști a crescut substanțial la finalul săptămânii trecute, odată cu venirea Regelui Charles al III-lea în România. Oamenii s-au deplasat spre Viscri în speranţa că îl vor vedea pe Regele Charles.

Regele Charles a venit prima oară în România în 1998. De atunci, a devenit, neoficial, cel mai bun ambasador al ţării noastre. 

Vineri, Regele Charles al III-lea a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Regele Charles al III-lea a ajuns în România. Klaus Iohannis l-a întâmpinat la Palatul Cotroceni. VIDEO

Presa britanică, despre vizita regelui în țara noastră: „Regele Charles tânjește după viața simplă din România”

Sângele clujean al Regelui Charles al III-lea. Transilvania, locul special din inima regelui Marii Britanii!

Ultimele Stiri
abonare newsletter