Actualitate

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, la Cluj. Până când e valabil?

A fost emisă o avertizare meteo cod galben de ploi torențiale, vânt și grindină, valabil pentru mai multe județe din țară, inclusiv la Cluj.

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, la Cluj. FOTO: Depositphotos.com Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, la Cluj. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Administrație Națională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineață o avertizare meteo cod galben de vreme rea, ploi și grindină, valabil în intervalul orar 3 iunie, ora 11 – 4 iunie, ora 6. 

 


În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3-4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului.

Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.


Județele vizate sunt Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Prhova, Dâmbovița, Teleorman, Tulcea, Constanța, Hunedoara și Caraș-Severin.

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, la Cluj. FOTO: ANM

Cod portocaliu în mai multe județe

De asemenea, a fost emisă o avertizare meteo Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 3 iunie, ora 12 – 3 iunie, ora 22 de averse torențiale pentru județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova


În zonele menționate, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40...50 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea de Rusalii? Urmează câteva zile cu cer senin, apoi revin ploile

Ultimele Stiri
abonare newsletter