Actualitate

Cum va fi vremea de Rusalii? Urmează câteva zile cu cer senin, apoi revin ploile

Prognoza meteo pentru Rusalii, la Cluj-Napoca. Cum va fi vremea în următoarele zile și când se anunță ploi?

Prognoza meteo pentru Rusalii, la Cluj-Napoca. FOTO: Facebook/ Emil Boc Prognoza meteo pentru Rusalii, la Cluj-Napoca. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Următoarele zile aduc vreme frumoasă la Cluj-Napoca, cu cer senin și șanse reduse de ploaie. La mijlocul săptămânii viitoare, revin însă ploile, care vor persista și se vor intensifica în special spre ziua de duminică și următoarea săptămână.

 


Săptămâna următoare, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 22-25 de grade Celsius, iar minimele nu vor scădea sub 12 grade. Prognoza pe zile, publicată de AccuWeather:

Prognoza meteo pentru următoarele zile, la Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran AccuWeather

Prognoza meteo pe luna iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publcat prognoza meteo pentru luna iunie, la nivel național. Se anunță ploi abundente în cea mai mare parte a țării, mai ales în prima parte a lunii.


Săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.


Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023


Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea rea persistă la Cluj și în restul țării. Cod galben de furtună, ploi torențiale și grindină

Ultimele Stiri
abonare newsletter