Actualitate

Cinci persoane au fost trimise în judecată pentru fraudă cu fonduri europene de peste 7,7 milioane de lei

DNA anchetează cinci persoane care ar fi fraudat peste 7,7 milioane de lei din fonduri europene.

Direcția Națională Anticorupție /FOTO: Direcția Națională Anticorupție - Facebook Direcția Națională Anticorupție /FOTO: Direcția Națională Anticorupție - Facebook

 

 


Un număr de cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care sunt acuzate de fraudă cu fonduri europene în valoare de peste 7,7 milioane de lei.

 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci persoane fizice şi a SC Euro Jobs SRL, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea, în forma autoratului şi a complicităţii, a unor infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2010 - 2013, în contextul implementării a patru proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, prin care s-a urmărit implementarea unor măsuri active de sprijinire a persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, administratorul SC Euro Jobs SRL, cercetat în prezenta cauză, ar fi depus la Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Regiunea Vest 7, un număr de 29 cereri de rambursare la care ar fi ataşat mai multe documente false (rapoarte tehnice de implementare), din care reieşea că toate cheltuielile sunt eligibile, iar informaţiile conţinute sunt corecte şi corespund realităţii.

„Din probatoriul administrat în cauză s-ar fi constatat că, în realitate, activităţile cu privire la furnizarea programelor de formare profesională nu s-ar fi desfăşurat sau ar fi fost derulate într-un număr mai mic de ore şi de cursanţi decât cel indicat scriptic. O parte din documentele respective ar fi fost puse la dispoziţia administratorului SC Euro Jobs SRL de către ceilalţi inculpaţi, în calităţile lor de manager proiect, respectiv responsabil formare profesională continuă”, arată anchetatorii.

Prin demersurile de mai sus au fost obţinute fonduri nerambursabile în valoare totală de 7.726.611 lei, informează DNA.

Ministerul Fondurilor Europene - Direcţia Generală Programe Europene Capital Uman s-a constituit parte civilă, menţionează procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bătrâna ridicată de mascați și dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă, achitată post-mortem

Deputat USR: „Infrastructura Clujului suferă din cauza corupției și a incompetenței autorităților”

Etichete: DNA frauda justitie furt
abonare newsletter