Actualitate

Bătrâna ridicată de mascați și dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă, achitată post-mortem

Dreptate făcută mult prea târziu de justiția din România. Curtea de Apel Cluj a achitat-o post-mortem pe Maria Cociorvan, femeia care a fost dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă.

sursă foto captură Youtbe sursă foto captură Youtbe

 

Maria Cociorvan, în vârstă de 72 de ani, a fost luată cu mascați din locuința ei din satul Iaslovăț, în 2014. Femeia a fost dusă la DNA București unde a fost acuzată fapte de corupție, respectiv pentru că ar fi dat 10 ouă mită unui judecător din Rădăuți.


În anul 2016, femeia a murit din cauza stresului emoțional la care a fost supusă în perioada anchetei. În timp ce bătrâna a fost achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj, fostul judecător din Rădăuți a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

El a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți în interesul pe care acesta îl avea cu mai multe proprietăți imobiliare. În plus a mai fost acuzat că a primit produse alimentare și suma de 1.000 de euro de la femeia din Iaslovăț pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Rădăuți, ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul ei avea calitatea de reclamant.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a stins din viață

Creștere alarmantă a deficitului de judecători la Curtea de Apel Cluj. „Cea mai gravă criză de resurse umane din justiție din ultimii 20 de ani”

Procesul lui Bode contra UBB, în cazul doctoratului plagiat, se judecă în martie, la Curtea de Apel Cluj

abonare newsletter