Politică

Deputat USR: „Infrastructura Clujului suferă din cauza corupției și a incompetenței autorităților”

La doar patru luni de la lărgirea la patru benzi a drumului național DN1C din Jucu, au apărut deja primele semne de degradare.

sursă foto Facebook Viorel Băltărețu sursă foto Facebook Viorel Băltărețu

 

Pe de o parte, e vorba de sectorul în care drumul este intersectat de linia de cale ferată care asigură accesul la unitatea militară din Jucu. A doua problemă a apărut pe porțiuni diverse ale aceluiași drum, prin deteriorarea asfaltului.


Într-o comunicare recentă, deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu a anunțat că a luat legătura cu DRDP Cluj și CFR, pentru a se asigura că lucrările de reparații încep cât mai curând posibil. 

„Vineri am primit confirmarea din partea celor două instituții că lucrările de reparații la intersecția cu linia de cale ferată se vor finaliza până în data de 28 aprilie. Din păcate, în ce privește restul reparațiilor la asfalt, lucrurile se vor mișca mai greu. Fiind necesară turnarea unui nou strat de asfalt, mi s-a comunicat că reabilitarea va putea fi realizată doar atunci când temperaturile vor fi peste 10°C noaptea, așa cum prevăd normativele în vigoare”, a spus Băltărețu.


„La început de aprilie, aflam că podul provizoriu de la Bonțida a devenit impracticabil, la trei zile de la finalizare. Acum, avem drumuri care țin patru luni. Românii așteaptă modernizarea infrastructurii de zeci de ani, doar ca să fie dezamăgiți de calitatea lucrărilor. Și e clar ca bună ziua că această calitate proastă a lucrărilor e rezultatul corupției și al incompetenței celor ce sunt puși în funcții de decizie politică. Suntem într-un veșnic șantier și sentiment al provizoratului. Autoritățile locale și județene nu reușesc să răspundă nevoilor comunităților decât prin peticeli și poduri șubrede care ne pun viețile în pericol”, a adăugat deputatul de Cluj, care monitorizează lucrările de infrastructură rutieră importante ale județului de la începutul mandatului, în 2020.

CITEȘTE ȘI:

Șoferii își strică mașinile pe drumul de 4 benzi din Jucu, la câteva luni de la lărgire! Reparații pe carosabil, pe cheltuiala constructorului

Polițiștii îl caută pe șoferul care a produs accidentul din Jucu. O persoană a ajuns la spital. FOTO

Accident la Jucu. Mașină răsturnată, bărbat rănit

abonare newsletter