Actualitate

Clujenii cer limitatoare de viteză pe Drumul Sfântul Ioan. Vitezomanii pun în pericol viețile celorlalți șoferi și pietoni

Șoferii circulă deseori cu viteză excesivă pe Drumul Sfântul Ioan din Cluj-Napoca, punând în pericol viețile celorlalți participanți la trafic, fie ei șoferi sau pietoni. Clujenii cer autorităților instalarea de limitatoare de viteză.

Limitatoare de viteză, cerute de clujeni pe Drumul Sfântul Ioan. Foto: Google Maps Limitatoare de viteză, cerute de clujeni pe Drumul Sfântul Ioan. Foto: Google Maps

 

 


Montarea de limitatoare de viteză pe Drumul Sfântul Ioan se află în analiza autorităților locale din municipiul Cluj-Napoca. Deseori, pe acest drum, vitezomanii uită de reguli și gonesc cu viteze-record, ajungând, astfel, să pună în pericol viețile celorlalți participanți la trafic, aflați la rândul lor în mașină sau care au luat drumul „la pas”.

 


O altă soluție pentru reducerea vitezei de circualție pe acest drum ar fi montarea de radare fixe, o propunere susținută public de primarul Emil Boc în repetate rânduri, dar care este blocată de la nivelul Ministerului de Interne. 

„Este în analiză această propunere și, așa cum a amintit și primarul Emil Boc în numărat rânduri, această problemă ar putea fi rezolvată cu ajutorul radarelor fixe. Încă așteptăm de la Ministerul de Interne aprobarea acestor radare fixe și atunci vom rezolva definitiv această problemă. Și eu am circulat nu mai departe de ultimul weekend în zona Sfântul Ioan și mi-am dat seama că se circulă cu foarte mare viteză. Erau și mașini parcate pe partea stângă, pe partea dreaptă erau pietoni, pericolul este mare. Analizăm această chestiune împreună cu colegii de la siguranța circulației și vom găsi soluții”, a declarat șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, la un post local de radio. 


Drumul Sfântul Ioan, „raiul vitezomanilor”

Șoferii iubitori de adrenalină își turează deseori motoarele peste limita legală privind viteza de circulație pe Drumul Sfântul Ioan. În special în sezonul estival, polițiștii depistează aici șoferi cu viteze-record de deplasare. Anul trecut, mai mulți șoferi au fost prinși de polițiști în timp ce conduceau cu viteze de peste 100 km/h pe Drumul Sfântul Ioan din Cluj-Napoca. Unul dintre cei cinci a condus chiar cu 129 km/h, viteză care este permisă doar pe autostradă. Șoferii au primit amenzi usturătoare și au rămas fără permis de conducere.

De asemenea, șoferii se angajează deseori în depășiri ilegale pe acest drum, fapt ce s-a tradus, nu în puține cazuri, în ultimii ani, în accident cu morți și răniți.


În urma difuzării în spațiul public a unor imagini surprinse în trafic, unde sunt observate manevrele de depășire efectuate de un conducător auto, polițiștii Biroului Rutier Cluj s-au sesizat din oficiu, fiind astfel demarate verificări pentru identificarea persoanei în cauză, stabilirea situației de fapt și aplicarea măsurilor legale față de aceasta.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viteză-record, atinsă de un străin pe A3: 226 km/h! A rămas fără permis și s-a ales cu o amendă de 2.900 lei

abonare newsletter