Actualitate

Cinci mii de „rable” vor fi scoase de pe străzile Clujului. Cum poți beneficia de cei 3.000 de lei pentru mașina uzată

Primăria intenționează să scoată din oraș un număr de 5.000 de autovehicule uzate, prin programul Rabla pentru mașini. După Paști, Ministerul Mediului va deschide sesiunea de înscriere pentru solicitanții care vor să obțină cei 3.000 de lei în schimbul unei „rable”.

Consiliul local aprobă desfășurarea programului Rabla pentru mașini/Foto: primariaclujnapoca.ro Consiliul local aprobă desfășurarea programului Rabla pentru mașini/Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 


Consilierii locali trebuie să aprobe un proiect de hotărâre ce vizează participarea municipiului Cluj-Napoca la programul desfășurat de Ministerul Mediului pentru casarea mașinilor uzate

 


„Proiectul vizează aprobarea participării municipiului Cluj-Napoca la programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Ministerul Mediului a programat și pus în lucru calendarul proiectului.


Până în 21 aprilie trebuie să avem hotărârea de Consiliu local și înrolarea în proiect, ca după aceea cetățenii, la o dată pe care Ministerul Mediului o va anunța, să se poată înscrie pe platforma națională, iar ulterior cei care s-au înscris vor veni la Primărie pentru a preda documentele necesare și a face dovada predării mașinii spre casare, precum și pentru a primi cei 3.000 de lei pe care Primăria, în parteneriat cu Ministerul Mediului, îi va acorda pentru fiecare mașină care răspunde exigențelor respective. 

CITEȘTE ȘI:

START pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, vineri. Rabla Local, lansat în aprilie. Ce buget vor avea cele trei programe în 2023?

Odată cu adoptarea acestor documente, și clujenii vor putea beneficia de programul Rabla pentru mașini, și de cei 3.000 de lei alocați potrivit prevederilor legale”, a explicat primarul Emil Boc în deschiderea ședinței de Consiliu local de miercuri.  


Potrivit documentației supuse votului consilierilor locali, Primăria aprobă solicitarea pentru finanțarea unui număr de 5.000 de autovehicule, în limita a 15 milioane de lei, din care 12 milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru Mediu, iar suma de 3 milioane de lei reprezintă contribuția municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul a trecut cu 21 de voturi. 


Consiliul local aprobă desfășurarea programului Rabla pentru mașini/captură foto: primariaclujnapoca.ro

Start Program Rabla Local

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat sesiunea deschiderii Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanții unității administrativ-teritoriale începând cu data de 21 Aprilie 2023, se arată în motivarea proiectului de hotărâre. 

În acest context, Primăriile pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă în perioada 21 aprilie - 28 aprilie 2023 oara 23:59.

Potrivit procedurii, după încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu primăriile și publicarea listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate. 

Programul privind casarea autovehiculelor uzate ar fi trebuit să înceapă în toamna lui 2022, dar a fost amânat pentru prima parte a lui 2023, potrivit unui anunț al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). 

Persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei pentru achiziționarea unui nou autovehicul. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

START pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, vineri. Rabla Local, lansat în aprilie. Ce buget vor avea cele trei programe în 2023?

Programul „Rabla local”, funcțional din martie. 100 de mii de mașini uzate vor fi scoase din circulație

abonare newsletter