Actualitate

Fără permis și cu ITP-ul expirat, oprit de polițiști. A rămas fără plăcuțele de înmatriculare și cu 2.300 de lei amendă

Un tânăr de 25 de ani a fost oprit în trafic de polițiști. Acesta a rămas fără plăcuțele de înmatriculare și a încasat o amendă substanțială întrucât nu deținea permis auto, iar ITP-ul îi expirase demult.

Fără permis și cu ITP-ul expirat, oprit în trafic de polițiști/Foto: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj Facebook.com Fără permis și cu ITP-ul expirat, oprit în trafic de polițiști/Foto: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj Facebook.com

 

 


Un turdean a rămas pieton în urma aventurii printr-o comună din Cluj, unde circula cu un autoturism „expirat”. 

 


Potrivit oamenilor legii, conducătorul auto nu avea nici ITP-ul valabil, nici RCA. Mai mult, tânărul se aventurase pe DJ 171 J la volanul mașinii, dar fără permis de conducere. 

Fără permis, la volanul unui autoturism care figura cu Inspecția Tehnică Periodică și Asigurarea RCA Expirate

Pățania turdeanului, oprit de polițiști în Săvădisla, a avut loc la începutul acestui week-end. 


„Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 171J, în comuna Săvădisla, fără a poseda permis de conducere”, informează IPJ Cluj. 

„Totodată, polițiștii au aplicat măsura sancționării contravenționale cu amendă, în valoare totală de 2.305 lei, întrucât autoturismul figura cu inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto expirate. 


Ca măsură complementară au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare”, arată sursa citată. 

În acest caz sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


În noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei acțiuni a polițiștilor clujeni, două șoferițe s-au trezit cu dosar penal, după ce au fost oprite pe strada Hașdeu, iar aparatul etilotest a confirmat consumul de băuturi alcoolice.

În acest week-end, sute de agenți de poliție din Cluj asigură ordinea și liniștea publică cu prilejul Paștelui Catolic și a Floriilor Ortodoxe.

În plus, polițiștii rutieri sunt prezenți pe principalele artere din municipiu și din județ, fiind dotați cu aparate radar, etilotest și cele pentru detectarea substanțelor psihoactive.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tinere la volan, cu alcoolemie de 0,47 mg/l, prin Hașdeu. Le-au făcut dosar penal

Sute de polițiști clujeni, mobilizati de Paștele Catolic. Controale în trafic cu aparate radar

Ultimele Stiri
abonare newsletter