Actualitate

Tinere la volan, cu alcoolemie de 0,47 mg/l, prin Hașdeu. Le-au făcut dosar penal

Razie pe străzile din Cluj. Două șoferițe s-au trezit cu dosar penal, după ce au fost oprite pe strada Hașdeu, iar aparatul etilotest a confirmat consumul de băuturi alcoolice.

Razie a polițiștilor pe străzile din Cluj/Foto: Captură video Inspectoratul Județean de Poliție Cluj Facebook.com Razie a polițiștilor pe străzile din Cluj/Foto: Captură video Inspectoratul Județean de Poliție Cluj Facebook.com

 

 


În acest week-end, sute de agenți de poliție din Cluj asigură ordinea și liniștea publică cu prilejul Paștelui Catolic și a Floriilor Ortodoxe. 

 


În plus, polițiștii rutieri sunt prezenți pe principalele artere din municipiu și din județ, fiind dotați cu aparate radar, etilotest și cele pentru detectarea substanțelor psihoactive.

Controale de amploare pe străzile din Cluj

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (7-8 aprilie), în intervalul orar 23.00 – 04.00, polițiștii clujeni au desfășurat activități de control în trafic.


Astfel, în data de 8 aprilie, în jurul orei 01.15, pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, din Cluj-Napoca, polițiștii au depistat o tânără în vârstă de 21 de ani, de cetățenie greacă, care a condus autoturismul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,47 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Câteva zeci de minute mai târziu, pe aceeași stradă, polițiștii au depistat o femeie în vârstă de 33 de ani, din comuna Florești, care a condus autoturismul, fiind aflată sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,43 mg./l. alcool pur în aerul expirat.


Cea mai mare concentrație de alcool pur în aerul expirat a fost găsită la un conducător auto, în vârstă de 43 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost interceptat de polițiști, în timp ce conducea o furgonetă pe strada Oașului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,65 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


În contextul acțiunilor desfășurate de polițiști au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17.000 de lei. Polițiștii au reținut 9 permise de conducere. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sute de polițiști clujeni, mobilizati de Paștele Catolic. Controale în trafic cu aparate radar

Teribiliști pe A3. Un șofer a fost surprins de radar cu 201 km/h și a ajuns pieton pentru câteva luni

abonare newsletter