Actualitate

Zeci de intervenții Salvamont: Un clujean a avut nevoie de ajutor, alte 12 persoane au ajuns la spital din cauza accidentărilor

Echipele de salvamontiști au înregistrat zeci de intervenții, iar în urma accidentărilor 12 persoane au ajuns la spital. Un clujean a cerut ajutorul salvatorilor montani.

Un clujean a avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani. Zeci de intervenții în ultimele 24h/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont Facebook.com Un clujean a avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani. Zeci de intervenții în ultimele 24h/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont Facebook.com

 

 


Din cauza accidentărilor pe pârtiile de schi sau pe traseele montane, douăsprezece persoane au fost preluate de echipajele SMURD pentru a fi transportate la spital, informează Dispeceratul Național Salvamont.  

 


În total, salvatorii montani au intervenit în zeci de cazuri, astfel încât în urma intervențiilor un număr de 22 de persoane au fost salvate. 

De altfel, Salvamont România a înregistrat și o solicitare telefonică din partea unui clujean care a avut nevoie de ajutorul echipelor de intervenție. 


„În cazul acestor intervenții au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 12 fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile”, arată Salvamont România. 


Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont au fost înregistrate 21 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, după cum urmează:

  • 8 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
  • 5 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
  • 5 apeluri pentru Salvamont Voineasa,
  • 1 apel pentru Salvamont Gorj, 
  • 1 apel pentru Salvamont Cluj,
  • 1 apel pentru Salvamont Bușteni.

La finalul lunii trecute, o tânără în vârstă de 25 de ani a fost rănită, după ce a căzut peste 100 de metri într-o prăpastie, în timp ce se afla pe un traseu montan din Masivul Bucegi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de intervenții Salvamont. Doi clujeni au avut nevoie de ajutor

Tânără de 25 de ani, la un pas să-și piardă viața în Bucegi. A căzut peste 100 de metri într-o prăpastie. FOTO

abonare newsletter