Actualitate

Zeci de intervenții Salvamont. Doi clujeni au avut nevoie de ajutor

Salvamontiştii din ţară au primit, în ultimele 24 de ore, zeci de apeluri pentru a interveni de urgenţă, în urma acţiunilor fiind salvate 73 de persoane. Doi clujeni au cerut ajutor.

Intervenții Salvamont/ captură foto: Salvamont România-Dispeceratul Național/Facebook.com Intervenții Salvamont/ captură foto: Salvamont România-Dispeceratul Național/Facebook.com

 

 


Salvamont România informează sâmbătă dimineaţa că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional s-au primit 65 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

 


Salvamontiștii au primit două cereri de ajutor din Cluj. 

Au fost înregistrate zeci de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.


Unele persoane care au solicitat ajutor au fost transportate în cele din urmă la spital, prin intermediul echipajelor de salvare ale Serviciului de Ambulanță ori SMURD.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 73 de persoane, dintre acestea 28 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital", precizează Salvamont România, pe pagina sa de Facebook.


Apeluri pentru ajutor: 

* 9 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov,


* 8 apeluri pentru Salvamont Lupeni,

* 7 apeluri pentru Salvamont Gorj,

* câte 5 apeluri pentru Salvamont Prahova şi Salvamont Buşteni,

* câte 4 apeluri pentru Salvamont Borşa şi pentru Salvamont Sinaia,

* câte 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu, Salvamont Vatra Dornei, Salvamont Neamţ, Salvamont Alba şi Salvamont Judeţul Braşov,

* câte 2 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin - Muntele Mic, Salvamont Maramureş, Salvamont Cluj şi Salvamont Predeal.

Meteorologii anunţă ploi în aproape toată ţara, însă în vest, nord şi centru, dar şi la munte, inclusiv în zona de munte din județul Cluj, precipitaţiile se vor transforma în ninsori.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertizare meteo de ploi și vânt puternic în toată țara. În zona de munte din Cluj, la altitudini mari sunt așteptate ninsori

Peste 140 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore de echipajele Salvamont. Au fost înregistrate apeluri și pentru Salvamont Cluj

Zeci de intervenții Salvamont: Două apeluri au venit și din Cluj. Din păcate, o persoană a murit

abonare newsletter