Ştiri din Transilvania

Tânără de 25 de ani, la un pas să-și piardă viața în Bucegi. A căzut peste 100 de metri într-o prăpastie. FOTO

O tânără în vârstă de 25 de ani a fost rănită, sâmbătă, după ce a căzut peste 100 de metri, într-o prăpastie, în timp ce se afla pe un traseu montan din Masivul Bucegi.

O tânără în vârstă de 25 de ani a fost rănită, sâmbătă, după ce a căzut peste o sută de metri, într-o prăpastie, în timp ce se afla pe un traseu montan din Masivul Bucegi/ Foto: Salvamont Busteni - Facebook O tânără în vârstă de 25 de ani a fost rănită, sâmbătă, după ce a căzut peste o sută de metri, într-o prăpastie, în timp ce se afla pe un traseu montan din Masivul Bucegi/ Foto: Salvamont Busteni - Facebook

 

 


O tânără în vârstă de 25 de ani din Galați a fost, sâmbătă, la un pas să-și piardă viața în Munții Bucegi. 

 


Tânăra a alunecat și a căzut, în zona Valea Rea, mai bine de 100 de metri într-o prăpastie. La operațiunea de salvare fost nevoie de intervenția unui elicopter. Din fericire, tânăra a scăpat cu răni ușoare.

Potrivit salvamontiștilor, cei doi nu aveau echipament corespunzător și au pornit în traseu foarte târziu.


„O tânără de 25 de ani din Galați a fost astăzi (sâmbătă - n.red.) la un pas de a-și pierde viața în Munții Bucegi. Aceasta încerca să ajungă la cabana Mălăiești cu prietenul ei, dar niciunul nu avea echipament specific de iarnă. Au pornit în traseu foarte târziu și când au ajuns în zona Valea Rea, fata a alunecat și a căzut mai bine de 100 de metri într-o prăpastie. Doar norocul a făcut ca tânăra sa scape doar cu câteva julituri. Panicată și fără echipamentul necesar, aceasta a rămas blocată în locul în care s-a oprit. Prietenul ei a sunat după ajutor.

Salvamontiștii de la C.J. Brașov au primit alarma la ora 14:30 și pentru că accidentul era aproape de granița cu Prahova, în scurt timp s-au mobilizat și echipele din Bușteni, Prahova și Râșnov.


S-a solicitat și sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Tg.Mureș. Acesta a ajuns primul la locul accidentului și după câteva încercări a reușit să extragă victima. Prietenul ei a fost recuperat de colegii din Râșnov. În sprijin au venit și salvatorii C.J. Brasov și împreună l-au coborât pe tânăr de pe munte. Acțiunea s-a încheiat cu bine după aproape 3 ore”, a transmis Salvamont Bușteni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O femeie a alunecat și s-a lovit la cap, pe traseul Piatra lui Lucaci! Salvamontiștii au intervenit de urgență ca să o salveze. FOTO

Cinci tineri, echipați cu două lanterne, au pornit la apus pe un traseu de câteva ore. Salvamont: „Ce să mai zicem, că iar sar haterii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter