Actualitate

Un șofer nu a oprit la bariera coborâtă pe Tăietura Turcului. A primit o amendă uriașă și permisul suspendat pe 4 luni

Amendă usturătoare și permis suspendat pentru 4 luni pentru un șofer care nu a oprit la trecerea la nivel cu cale ferată de pe Tăietura Turcului, în Cluj-Napoca.

Trecere de cale ferată pe strada Tăietura Turcului / Foto: Google Maps

 

 


Un șofer din Cluj-Napoca a fost amendat cu 1305 lei pentru că nu a oprit pe strada Tăietura Turcului când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre.

 


Totodată, șoferul care nu a circulat regulamentar la trecerea la nivel cu calea ferată s-a ales și cu permisul suspendat pentru 4 luni:

„La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1305 lei, unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Cluj-Napoca, care la data de 29 martie a.c., în jurul orei 13:45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tăietura Turcului, nu a respectat obligația de a opri la trecerea la nivel cu cale ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre, zona fiind semnalizată corespunzător. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus, conform legii, reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de circulație”, a transmis IPJ Cluj.


Reguli la trecerile la nivel cu calea ferată

Polițiștii recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată. Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sau semibarierele au o importanță deosebită, rolul lor fiind de a avertiza conducătorii auto, astfel încât să poată fi evitate accidentele grave.

Conducătorii auto trebuie să dea dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.


În conformitate cu art. 138 din 1391/2006, conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
b) semnalul cu lumini roșiii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
c) întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, ”Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau ”Oprire”.


IMPORTANT: „În cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat. Participanții la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligați să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenței lui”, a mai transmis IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident rutier în cartierul Gheorgheni! Se circulă greu în zonă. VIDEO

Accident în Turda. O femeie și o minoră au fost rănite în urma impactului dintre două mașini

Ultimele Stiri
abonare newsletter