Actualitate

Cluj-Napoca, pe locul 25 în clasamentul celor mai sigure orașe din LUME. Te simți în siguranță aici?

Cluj-Napoca se numără între cele mai sigure orașe într-un clasament făcut la nivel mondial.

Piața Unirii din Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook Piața Unirii din Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Majoritatea oamenilor de pe Pământ numesc acum un oraș acasă, iar securitatea este un aspect important atunci când decid unde să se stabilească. Găsirea unei destinații sigure reduce anxietatea și teama, și există o gamă largă de protecție de la o țară la alta și chiar de la un oraș la altul.

 


Într-un clasament RankingRoyals putem să vedem care sunt cele mai sigure  orașe din lume. Aici Cluj-Napoca se situează pe locul 25, care arată că este un oraș sigur. Însă, orașul transilvănean a coborât câteva poziții în ultimii ani. În 2021, acesta se situa pe locul 19 la nivel mondial.

Pe primul loc, pentru al șaselea an la rând, se află Abu Dhabi, pentru că „este un loc în care majoritatea oamenilor sunt din alte țări, așa că crime precum tâlhărirea, răpirea și hoțul de buzunare au loc mai rar. Străinii nu comit crime pentru că ar fi trimiși acasă imediat dacă ar face-o”, scriu reprezentații clasamentului.


Clasament mondial / Foto: Ranking Royals

Cele mai periculoase orașe sunt: Caracas, Durban, Port Moresby, Johannesburg, San Pedro Sula, Kabul, Rio de Janeiro, Fortaleza și Natal.

Cum putem măsura siguranța unui oraș?

Pentru a măsura siguranța unui oraș, Indexul a clasat 424 de orașe din întreaga lume luând în considerare următorii factori:


  • Nivelul criminalității
  • Mersul în siguranță în timpul zilei și nopții
  • Jaf sau furtul de mașini
  • Atac fizic de străini
  • Insultat sau deranjat de oricine
  • Atacul fizic din cauza culorii pielii, originii etnice, sexului sau religiei,
  • Consumul și comercializarea drogurilor
  • Infracțiunile violente sau de proprietate

Pe baza acestor factori, orașele primesc un scor între 0 și 100.

Acest raport este semnificativ deoarece 56% din populația lumii trăiește în orașe. Până în 2050, se preconizează că 68% din populație va locui în orașe. Prin urmare, managementul urban va fi crucial în determinarea calității vieții pentru populația urbană în creștere a lumii pe măsură ce orașele se extind. 


„Capacitatea unui oraș de a oferi un mediu sigur și securizat pentru rezidenții, afacerile și vizitatorii săi este cheia unui management urban eficient”, potrivit raportului RankingRoyals.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

TOP cinci locuri de vizitat în apropiere de Cluj-Napoca în weekend

Garsonierele din Cluj-Napoca. Dacă vrei să faci duș trebuie să sari peste mașina de spălat

Ultimele Stiri
abonare newsletter