Actualitate

Tinerii, îndemnați să se implice în viața comunității. „O resursă extrem de prețioasă a Clujului în care ne punem încrederea”

Activitatea membrilor noului centru de tineret al Clujului a fost apreciată de reprezentanții administrației locale, în cadrul ședinței Consiliului Consultativ pentru Tineret.

Tinerii reprezintă o resursă extrem de prețioasă a Clujului/captură foto: Emil Boc Facebook.com Tinerii reprezintă o resursă extrem de prețioasă a Clujului/captură foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Centrul de Tineret a găzduit a sesiunea ordinară a Consiliului Consultativ pentru Tineret Cluj-Napoca, organism de guvernanță participativă înființat anul trecut sub cupola CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică al Primăriei Cluj-Napoca.

 


Noul Centru pentru Tineret din Cluj a fost deschis la începutul acestui an.

„Tinerii clujeni își iau viața în propriile mâini”

Edilul Emil Boc a apreciat activitatea membrilor centrului de tineret și a adresat un mesaj de susținere a eforturilor tinerilor de a se implica în viața comunității. 


„Am transmis tinerilor în primul rând felicitări pentru activitatea efervescentă pe care o au deja la noul Centru de Tineret al Clujului și pentru modul în care se implică în viața comunității noastre. Ei reprezintă o resursă extrem de prețioasă a Clujului în care ne punem încrederea.

Am subliniat faptul că trăim vremuri istorice, cu mari implicații pentru viitorul lor. Acum construim lumea în care acești tineri vor munci, își vor întemeia o familie și crește copiii. Iar democrația și libertățile de care ne bucurăm acum, modul european de viață, nu ne sunt date, ele au fost câștigate cu greu, se mențin cu greu, cu efort și cu mare ușurință se pot pierde. 


Sesiunea ordinară a Consiliului Consultativ pentru Tineret Cluj-Napoca/captură foto: Emil Boc Facebook.com

E important să conștientizeze vremurile pe care le trăim și să acționeze. Iar colaborarea și inițiativele lor, dintre care o parte prezentate astăzi, demonstrează că tinerii clujeni își iau viața în propriile mâini”, a transmis Emil Boc. 

Centrul pentru Tineret este un spațiu multifuncțional dedicat tinerilor din Cluj-Napoca și a fost deschis în ianuarie 2023. Spațiul dedicat tinerilor se află în incinta Palatului Statusului Romano-catolic - strada Iuliu Maniu nr. 1 - și are o suprafață de aproximativ 125 mp.


Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproape 900.000 de lei. Proiectul Centrului de Tineret a fost votat prin Bugetarea participativă încă din anul 2017

Prin acest proiect, autoritățile încearcă să ofere tinerilor noi facilități pentru a se implica în viața comunității, care să contribuie la atingerea potențialului lor. Municipiul Cluj-Napoca are, începând din 2021, un Consiliu consultativ pentru tineret din care fac parte zeci de structuri asociative care îi reprezintă pe tinerii clujeni și care s-a implicat în acest proiect.

În Mai 2022 a avut loc prima ședință a Consiliului Consultativ de Tineret, o structură formată din 31 de asociații de tineret și pentru tineret din municipiul Cluj-Napoca.

Consiliul Consultativ de Tineret are rolul de a asigura accesul tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și de a susține implicarea acestora în formularea politicilor și programelor de tineret.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Centrul pentru Tineret din Cluj a fost deschis oficial. Investiție de aproape 900.000 lei. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter