Actualitate

Tentativă de omor la Penitenciarul Gherla? Un deținut a fost înjunghiat în gât

Un deținut de la Penitenciarul Gherla a fost agresat fizic de către alți trei deținuți. Incidentul a avut loc în curtea instituției.

sursă foto Penitenciarul Gherla

 

Vineri, în jurul orei 14.12, în curtea de plimbare, un deținut a fost agresat fizic de către alți 3 deținuți.


Deținutul agresat a fost prezentat la cabinetul medical, unde s-a constatat faptul că prezenta plagă tăiată în regiunea mandibulară stânga de aproximativ 6 centimetri, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare și a fost apelat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Ulterior, cu sprijinul echipajului medical sosit în cadrul unității, deținutul a fost prezentat la Spitalul Municipal Gherla și Spitalul Militar Cluj-Napoca, pentru consult medical de specialitate și investigații medicale suplimentare.

De asemenea, au fost prezentați la cabinetul medical și agresorii, iar în urma examinării medicale s-a constatat faptul că un deținut nu prezenta urme de violență, un deținut prezenta «traumatism zona temporală», iar un deținut prezenta «plagă superficială de aproximativ 10 centimetri regiunea lombară dreapta». O echipă de lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Cluj – Poliția Municipiului Gherla s-a deplasat la sediul unității pentru a efectua cercetări la fața locului și pentru audierea deținuților care se aflau în curtea de plimbare.


Celor trei agresori le-au fost întocmite rapoarte de incident și au fost relocați la camere diferite. Despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla”, arată Penitenciarul Gherla.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Penitenciarul Gherla se extinde cu un nou corp. Spațiul va oferi 300 de locuri suplimentare, pentru a răspunde condițiilor de detenție la standardele CEDO

Luptător din Penitenciarul Gherla, transferat „acasă” în Lituania. A fost închis pentru cea mai mare cantitate de droguri descoperită în România

Percheziție în Penitenciarul Gherla și alte penitenciare din țară, într-un dosar de trafic de droguri

abonare newsletter