Actualitate

Percheziție în Penitenciarul Gherla și alte penitenciare din țară, într-un dosar de trafic de droguri

Procurori DIICOT şi polițiștii au efectuat peste 20 de percheziții la domiciliu și 10 percheziţii în penitenciarele din țară, inclusiv Penitenciarul Gherla, într-un dosar de trafic de droguri.

Pe parcursul percheziţiilor s-au găsit 20.000 lei şi 7.350 euro, telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanţe cu efect psihoactiv/ Foto: diicot.ro Pe parcursul percheziţiilor s-au găsit 20.000 lei şi 7.350 euro, telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanţe cu efect psihoactiv/ Foto: diicot.ro

 

Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT din Bacău şi Giurgiu în urma a 27 percheziţii domiciliare şi 10 percheziţii în penitenciare, într-un dosar de trafic de droguri.


 

Percheziţiile domiciliare au avut loc în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila şi în municipiile Bacău, Piatra Neamţ şi Roman, iar percheziţiile în penitenciare s-au desfăşurat la Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă, precizează un comunicat de presă al DIICOT Bacău remis, vineri.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



„În cauzele aflate pe rolul celor două structuri, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor”, au declarat anchetatorii.


Pe parcursul percheziţiilor s-au găsit 20.000 lei şi 7.350 euro, telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanţe cu efect psihoactiv, precum şi formulare tipizate pentru transfer sume de bani.

La sediul DIICOT Bacău au fost conduse în vederea audierii 7 persoane, iar la sediul DIICOT Giurgiu alte 3 persoane.


În cele două cauze, s-a dispus reţinerea a 6 inculpaţi, în cursul zilei de vineri urmând a fi sesizate instanţele de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv faţă de 8 inculpaţi (doi dintre aceştia, arestaţi preventiv în alte cauze).

Acţiunile au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul structurilor de combaterea a criminalităţii organizate din Giurgiu, Bacău, Neamţ, Prahova, Harghita, Oradea, Galaţi, Cluj, Brăila, Dolj, Mehedinţi şi Constanţa, lucrătorilor din cadrul penitenciarelor Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă, precum şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Germania și Italia, pentru prinderea unor români acuzați de furturi. 7 inculpați, prezentați la Curtea de Apel Cluj

Dealer clujean de etnobotanice, liber după ce judecătorul a AMÂNAT de prea multe ori sentința

Ultimele Stiri
abonare newsletter