Actualitate

Luptător din Penitenciarul Gherla, transferat „acasă” în Lituania. A fost închis pentru cea mai mare cantitate de droguri descoperită în România

Un luptător lituanian care a fost închis în Penitenciarul Gherla în dosarul celei mai mari cantități de droguri descoperite în România va fi transferat într-o închisoare din Lituania.

În iunie 2016, polițiștii au descoperit 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia într-un depozit / Foto: depositphotos.com În iunie 2016, polițiștii au descoperit 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia într-un depozit / Foto: depositphotos.com

 

 


Curtea de Apel Constanța a aprobat transportul luptătorului periculos din Penitenciarul Gherla într-un penitenciar din Republica Lituania, scrie ziuaconstanta.ro.

 


Luptătorul a fost condamnat la 18 ani și șane luni de închisoare în anul 2018, în dosarul celei mai mari cantități de droguri descoperite în România, iar acum este transferat „acasă”.

„În baza art.180 alin.2 lit a) din Legea nr.302/2004: Aprobă transferarea condamnatului M.T. - în prezent deţinut în Penitenciarul Gherla, într-un penitenciar din Republica Lituania, pentru continuarea executării pedepsei de 18 ani şi 6 luni închisoare ce i-a fost aplicată acestuia prin sentinţa penală nr 27 din 17.01.2018 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr 8319/118/2016, definitivă la 05.10.2018 prin decizia penală nr 859/P/05 10 2018 a Curţii de Apel Constanţa, pedeapsă ce a fost adaptată şi cuantificată la 16 ani şi 9 luni închisoare prin hotărârea Tribunalului Districtual al oraşului Klapeida, din 22 august 2022, pronunţată în dosarul penal nr E1-804-903/2012. Dispune comunicarea prezentei încheieri către condamnatul M.T., la locul de deţinere în teremen de 48 de ore de la pronunţare. Cu contestaţie în termen de 24 ore de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în soluția pe scurt, potrivit sursei citate.


În iunie 2016, polițiștii au descoperit 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia într-un depozit din Euforie Sud.

„În perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul M.M. împreună cu inculpaţii N.R.D., cetăţean columbian, şi cu M.N., L.A., G.V. şi M.D., cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)”, potrivit DIICOT.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Tânăr de 24 de ani din Cluj-Napoca, reținut de polițiști pentru trafic de droguri! Vindea „cristale” și cannabis. FOTO

Traficanţii care au creat laboratorul de extragere a cocainei din Apuseni, arestaţi preventiv

VIDEO. Culturi de cannabis, găsite într-o pădure lângă Cluj-Napoca! Polițiștii au mai găsit MDMA și ciuperci la traficanți acasă

Ultimele Stiri
abonare newsletter