Actualitate

Cum au acționat tinerii care au vandalizat 20 de mașini din Cluj. Aceștia au fost reținuți pentru furt calificat

Zeci de mașini au fost distruse, vineri, într-o parcare din cartierul clujean Mărăști. Autorii actelor de vandalism au fost reținuți de polițiști pentru furt calificat. Vezi cum au acționat.

Tineri reținuți pentru furt calificat/captură foto: Info Trafic România Facebook.com Tineri reținuți pentru furt calificat/captură foto: Info Trafic România Facebook.com

 

 


Zeci de mașini au fost vandalizate, vineri, într-o parcare de pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca. Poliția a reținut presupușii autori. 

 


Reținuți pentru furt calificat

Doi tineri, bănuiți că ar fi spart 20 de autoturisme de pe strada Câmpul Pâinii și Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca au fost reținuți, vineri seara, de polițiști pentru furt calificat în formă continuată.

„La data de 24 februarie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 7 Poliție au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi tineri în vârstă de 17 ani, din Cluj-Napoca, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.


Cercetările au fost demarate la aceeași data în urma sesizării unui bărbat, care a semnalat, prin S.N.U.A.U 112, faptul că autoturismul său parcat pe strada Câmpul Pâinii din municipiul Cluj-Napoca, precum și alte autoturisme din zonă, ar fi fost avariate de persoane necunoscute.

Astfel, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca a fost constituită o echipă operativă care a demarat cu celeritate activități de cercetare la fața locului, fiind identificate 21 de autovehicule avariate care prezentau deteriorări la geamurile portierelor”, arată IPJ Cluj. 


Cum au acționat autorii actelor de vandalism? 

Oamenii legii au efectuat activități specifice pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea actelor, iar la scurt timp, după aproximativ 5 ore de la sesizare, cei bănuiți au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție.

„Din verificările efectuate a reieșit faptul că în noaptea de 23/24 februarie a.c. cei doi tineri ar fi pătruns, prin efracție, respectiv spargerea geamului, în interiorul a 22 de autovehicule, dintre care 21 parcate pe strada Câmpul Pâinii, iar unul pe strada Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, recuperate în mare parte de polițiști”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. 


Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, precizează sursa citată. 

Tinerii au fost depistați de polițiști cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi tineri, reținuți după ce ar fi distrus 21 de mașini în cartierul Mărăști. FOTO

Nesimțire curată! Zeci de mașini din cartierul Mărăști au fost vandalizate FOTO

abonare newsletter