Externe

Vladimir Putin, discurs după aproximativ un an de război: „Rusia voia pacea, dar la spatele nostru se pregătea un scenariu diferit”

Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un „scenariu diferit” pe la spatele ei, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin.

Vladimir Putin / Foto: depositphotos.com

 

 


Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un „scenariu diferit” pe la spatele ei, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin în discursul său despre starea naţiunii, care intervine cu trei zile înaintea marcării unui an de la invazia pe care a declanşat-o împotriva Ucrainei la 24 februarie, relatează Reuters şi AFP.

 

„Noi am făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale paşnică, prin negocierea unei căi paşnice de ieşire din acest conflict dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit”, a declarat Putin în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale (Duma de Stat, camera inferioară, şi Consiliul Federaţiei, camera superioară).


Preşedintele rus şi-a început discursul anual către naţiune la Moscova, la ora locală 12:05 (09:05 GMT), la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul „brutal” al Moscovei asupra unei ţări suverane.

„Vorbesc într-un moment dificil-cheie pentru Rusia, într-o perioadă de schimbări cardinale peste tot în lume”, a declarat Putin în introducerea la alocuţiunea sa rostită în faţa elitei politice a ţării şi a unor militari care au luptat în Ucraina.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderul Partidului Comunist rus și a remarcat „potrivirea lor de idei”

Vladimir Putin recunoaște că o confruntare directă între Rusia şi NATO ar fi o „catastrofă globală”

Volodimir Zelenski avertizează: „Dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi război mondial”

Ultimele Stiri
abonare newsletter