Actualitate

Mobilizare pe drumurile din Cluj-Napoca și din județ. Autoritățile abia au ținut pasul cu vremea

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una încărcată pentru firmele de deszăpezire. „Au turat motoarele” atât pe drumurile naționale și județene, cât și pe străzile orașului, însă cu greu au făcut față vremii.

Mobilizare uriașă pe drumurile din Cluj-Napoca și din județ. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Mobilizare uriașă pe drumurile din Cluj-Napoca și din județ. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Prima zăpadă „zdravănă” din județ a pus în alertă autoritățile. Firmele de deszăpezire au avut o noapte albă și au intervenit constant, atât la nivelul drumurilor locale, județene și naționale. 

 


Intervenții pe străzile Clujului

Primăria Cluj-Napoca a comunicat că, în perioada 04.02 (ora 18.30) - 05.02  (ora 08.00), s-a acționat astfel: 

  • Firmele au început acțiunea la 18.30 cu urgențele 1,2,3+stații de autobuze și trotuare, pe care le-au  finalizat la ora 22.45. De la ora 22.45, până la ora 02.25 s-a intrat cu plugurile.
  • De la ora 02.25 pana la 06.30 s-a reluat acțiunea de deszăpezire cu materiale pe străzile în pantă, poduri, stații CTP și trotuare. 

SUPERCOM a acționat cu 17 utilaje și 25 de muncitori și a utilizat 122 tone sare și 15 tone clorură de calciu. 


BRANTNER a acționat cu 12 utilaje și 24 muncitori și a utilizat 235 tone de sare și 4 tone clorură de calciu. 

„De asemenea, a fost mobilizată Poliția Locală pentru devierea traficului pe anumite străzi pentru facilitarea accesului utilajelor de deszăpezire”, arată Primăria Cluj-Napoca.


Amintim că sâmbătă seară, pe rețelele de socializare au fost mai multe reclamații privind drumurile înzăpezite din oraș. În consecință, seara nu a fost lipsită de incidente în trafic.

Acțiuni de deszăpezire pe drumurile județene

Peste 1360 de tone de material antiderapant folosite în acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului pe drumurile județene. Cu toate acestea, CJ Cluj atenționează că circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă.


„În cursul dimineţii zilei de duminică, 5 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă”, a transmis CJ Cluj.

În cursul zilei de sâmbătă, 4 februarie, s-a acţionat pe 15 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 13 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 330 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 13 utilaje. De asemenea, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 360 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 14 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 380 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 28 de drumuri judeţene, cu opt utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu opt utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 145 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

„La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, a mai arătat CJ Cluj.

DRDP a intervenit pe drumurile naționale și autostrăzi

În cursul nopții trecute, echipele DRDP Cluj au acționat în permanență pe drumurile naționale și autostrăzile din administrare pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță cu 293 de utilaje de deszăpezire și au răspândit 2.225 de tone de material antiderapant și 10,9 tone de clorură de calciu, cea mai mare cantitate fiind folosită în județul Cluj

Pe rețeaua rutieră din administrarea DRDP Cluj nu sunt sectoare de drum închise sau restricționate din cauza condițiilor meteorologice.

CITEȘTE ȘI:

Clujul rămâne parțial sub cod galben de ninsori. Vine gerul în toată țara

Ultimele Stiri
abonare newsletter