Actualitate

Atenție, șoferi! VISCOL și NINSOARE la Cluj-Napoca. Probleme pe mai multe drumuri - FOTO

Ninsoare abundentă sâmbătă seară, la Cluj-Napoca. Viscol și stratul de zăpadă depus pe drumuri le dau bătăi de cap șoferilor.

Atenție, șoferi! VISCOL și NINSOARE la Cluj-Napoca. Probleme pe mai multe drumuri- FOTO: Monitorul de Cluj

 

 


Clujenii reclamă pe rețelele de socializare că în mai multe zone din oraș s-a depus strat de zăpadă, circulația autovehiculelor fiind îngreunată. 

 


Zeci de postări și comentarii arată că mai multe drumuri din Mărăști, Mănăștur, Dâmbul Rotund, Iris, Zorilor și Bună Ziua sunt acoperite cu zăpadă și circulația este afectată.

Strada Câmpului. FOTO: Monitorul de Cluj


Cod galben de ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ninsori moderate şi intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a ţării şi o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol la munte, în 26 de judeţe, ambele valabile până duminică după-amiaza.


Aleea Putna. FOTO: Monitorul de Cluj

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 februarie, ora 10:00 - 5 februarie, ora 18:00, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a ţării.

Strada Corneliu Coposu. FOTO: Monitorul de Cluj
Sus: Strada București; Jos: Strada Aurel Vlaicu. FOTO: Monitorul de Cluj

După ninsori vine ger

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări, cu viteze în medie de 50-60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65-75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.


„De duminică (5 februarie), vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”, atrag atenţia meteorologii.

Strada Siretului. FOTO: Monitorul de Cluj

De asemenea, în perioada 3 februarie, ora 20:00 - 5 februarie, ora 18:00, temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri vântul va depăşi 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută.


Calea Mănăștur. FOTO: Monitorul de Cluj

În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă. Judeţele care vor intra sub Codul galben de ninsori sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Clujenii, nemulțumiți de starea drumurilor

Clujenii și-au exprimat nemulțumirea față de starea drumurilor din municipiu, pe rețelele de socializare.

Foto: Captură ecran Info Trafic Jud. Cluj/ Facebook
Foto: Captură ecran Info Trafic Jud. Cluj/ Facebook

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de ninsori și vânt, în Cluj. Strat de zăpadă în orașe, dar și la munte

Ultimele Stiri
abonare newsletter