Actualitate

Clujul rămâne parțial sub cod galben de ninsori. Vine gerul în toată țara

Ninsorile vor continua doar în zona de munte a județului Cluj în cursul zilei de duminică. De luni, gerul se va face resimțit în toată regiunea.

Clujul rămâne parțial sub cod galben de ninsori. Vine gerul în toată țara. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


O avertizare meteorologică Cod Galben rămâne în vigoare în cursul zilei de duminică pentru zonele montane din țară, inclusiv din Cluj.

 


„La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20...25 cm”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Zona de munte a județului Cluj, sub avertizare meteo cod galben. FOTO: meteo.ro

Avertizarea este în vigoare până deseară, la ora 20. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).


Tot până duminică seară la ora 20, se află în vigoare o avertizare Cod Portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali, la peste 1800 m altitudine, dar și în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

Vine vreme geroasă

Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, un val de aer polar vine peste România. Temperaturile vor scădea considerabil și în Cluj.


„De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime cuprinse între -17 şi -7 grade, posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte. Elena Mateescu, director ANM, a vorbit marţi seară, la Antena 3, despre cât de jos vor coborî temperaturile și pentru ce durată.


„Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice (...) Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării. Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii”, a declarat Elena Mateescu.

Minime de până la -14 grade Celsius, în Cluj-Napoca

Vremea se răcește în Cluj-Napoca începând de sâmbătă. Potrivit prognozei AccuWeather, minimele vor coborî până la -14 grade Celsius:

Duminică, 5 februarie: vremea se răcește și mai mult. Maximele vor coborî la -5 grade Celsius, iar minimele la -14 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte acoperit de nori.

Luni, 6 februarie: temperaturi maxime de -3 grade Celsius, minime de -13 grade Celsius. Predominant noros. 

Marți, 7 februarie: temperaturi maxime de -4 grade Celsius, minime de -9 grade Celsius. Pe timpul nopții sunt așteptate ninsori, șansele de precipitații fiind de 67%.

Miercuri, 8 februarie: temperaturi maxime de 0 grade Celsius, minime de -10 grade Celsius. Noros și 55% șanse de ninsoare.

Joi, 9 februarie: temperaturi maxime de 1 grad Celsius, minime de -8 grade Celsius. Nori și soare. Șansele de precipitații sunt inexistente.

Sâmbătă, 11 februarie: temperaturi maxime de 2 grade Celsius, minime de -7 grade Celsius.

Duminică, 12 februarie: temperaturi maxime de 2 grade Celsius, minime de -5 grade Celsius. Predominant însorit. Șansele de ploaie, inexistente.

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de ninsori și vânt, în Cluj. Strat de zăpadă în orașe, dar și la munte

Ultimele Stiri
abonare newsletter