Ştiri din Transilvania

Circulație dificilă pe Autostrada Transilvania. Intervin utilajele de deszăpezire, dar zăpada e readusă de vânt pe carosabil - VIDEO

Circulație în condiții de iarnă pe Autostrada Transilvania. Viscolul suflă zăpada înapoi pe carosabil.

Circulație dificilă pe Autostrada Transilvania. FOTO: Captură ecran DRDP Cluj Circulație dificilă pe Autostrada Transilvania. FOTO: Captură ecran DRDP Cluj

 

 


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A3 Câmpia Turzii - Nădășelu, pe traficul rutier se desfasoara în conditii de ninsoare. Se acționează cu utilaje de deszăpezire, dar din cauza vântului în rafale, zăpada este readusă pe partea carosabilă.

 


 „Reduceți viteza, măriți distanţa de siguranță între autovehicule și evitați oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă!”, transmite Poliția.

Drumuri din județ, blocate momentan:


DJ107M – zona Săvădisla - Lita

DJ 103 G – zona Aiton


DJ 103 M - zona Rediu

DRDP intervine pe A3

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj a anunțat că intervine cu utilaje pe mai multe sectoare ale Autostrăzii Transilvania.


  • Ninge abundent și viscolit pe A3, Turda-Săvădisla, jud. Cluj. Utilajele Secției Autostrăzi acționează în permanență cu lamă și material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă și asigurarea circulației în condiții de siguranță.
  • Acțiuni de deszăpezire efectuate pe pe A3 - Nădășelu și DN 1 - Gilău, jud. Cluj. La această oră ninge pe mai multe sectoare de drumuri naționale și autostrăzi din nord-vestul țării. Utilajele DRDP Cluj acționează cu lamă și material antiderapant pe toate sectoarele de drum din administrare afectate de ninsori pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță

Recomandări pentru șoferi

Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben, de viscol și ninsori moderate cantitativ, în perioada 04.02.2023, ora 11:00 - 05.02.2023, ora 22.00. În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

  •  Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!
  • Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 
  • În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
  • În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.
  • Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! 
  • Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! VISCOL și NINSOARE la Cluj-Napoca. Probleme pe mai multe drumuri - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter