Actualitate

Turiști blocați în zăpadă cu ATV-ul, la Someșul Cald. Au fost salvați de jandarmi și voluntari CERT

Două persoane au rămas blocate în zăpadă ieri, pe raza localității Someșul Cald. O echipă formată din jandarmi și voluntari CERT a pornit în căutarea lor și i-a salvat.

Turiști blocați în zăpadă cu ATV-ul, la Someșul Cald, salvați de jandarmi. FOTO SUGESTIV: Facebook/ Parcul Natural Apuseni

 

 


Acţiune de salvare a avut loc sâmbătă după-masă, în zona platoului Ijar. Doi turiști care au rămas blocați cu ATV-ul în zăpadă au cerut ajutorul jandarmilor montani din Gilău. 

 


„ Doi turiști care rămăseseră blocați cu ATV-ul în zăpadă pe un drum forestier de pe raza localităţii Someşul Cald, aduși în siguranță de jandarmi si voluntarii de la CERT Transilvania. 

În urma unui apel la SNUAU 112, în această după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că două persoane au rămase blocate cu ATV-ul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Someşul Cald. Jandarmii montani clujeni au plecat împreună cu voluntarii de la CERT Transilvania în căutarea persoanelor”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.


Căutarea, îngreunată de condițiile meteo

Căutarea celor doi a durat o oră și jumătate, fiind încetinită din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Deszăpezirea ATV-ului a durat încă 40 de minute, ulterior cei doi fiind coborâți în siguranță și fără să necesite îngrijiri medicale. 

„Pe durata misiunii, jandarmii au fost în contact telefonic permanent cu persoanele blocate pentru a afla detalii despre zona unde sunt şi dacă sunt bine. Din discuţiile purtate, jandarmii şi-au dat seama că zona unde se aflau era platoul Ijar.


Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, viscol puternic, zăpadă de un metru, vizibilitate redusă, jandarmii şi voluntarii de la CERT Transilvania au ajuns cu mare dificultate la cei doi turişti, aproximativ o oră şi jumătate. Deszăpezirea ATV-ului a durat circa 40 de minute, iar împreună cu jandarmii şi voluntarii de la CERT Transilvania, persoanele au fost recuperate şi coborâte în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale”.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! VISCOL și NINSOARE la Cluj-Napoca. Probleme pe mai multe drumuri - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter