Actualitate

Percheziții în Cluj într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,4 milioane de lei

Percheziții în Cluj și alte județe din țară într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,4 milioane de lei.

Percheziții în Cluj într-un dosar de evaziune fiscală/ captură foto Poliția Română Percheziții în Cluj într-un dosar de evaziune fiscală/ captură foto Poliția Română

 

 


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) şi prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează, miercuri dimineaţa, 18 percheziţii, în 6 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 18 percheziţii, în judeţele Mureș, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galați și în municipiul București, la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.


Activităţile sunt coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș.

De asemenea, la acţiune participă și luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureș, Cluj și Galați, potrivit unei informări a Poliției Române. 


 În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureș ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la 2 societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei.


 Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

CITEȘTE ȘI:

Percheziţii la traficanţii de droguri din Cluj. Vindeau substanțe interzise la persoane din Sibiu și Mediaș

Ultimele Stiri
abonare newsletter