Actualitate

Adio iarnă așa cum o știam? Vremea se va încălzi uşor în toată ţara. Cum va fi vremea de Revelion?

ANM: Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 1 ianuarie; probabilitate mare de precipitaţii în intervalul 27-31 decembrie

Sursă foto pixabay.com

 

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 1 ianuarie 2023, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-31 decembrie şi după 4 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 26 decembrie 2022 - 8 ianuarie 2023.


În Transilvania, la începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9...10 grade, iar cele nocturne la 2...3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4...5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 şi 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie.


Valorile termice vor fi în scădere şi în Maramureş în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade şi ale minimelor de -2...-1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiţii pentru precipitaţii, dar la cote mai reduse.


La munte, vremea se va răci la începutul intervalului, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0...1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor de -6...-5 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie şi după 4 ianuarie.

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea de Sărbători și la începutul anului 2023?

Vremea se încălzește în Cluj, dar în weekend revin ninsorile. Prognoza meteo pentru următoarele 4 zile

Temperaturile scad semnificativ și se întorc ninsorile în Cluj! Prognoza meteo pentru toată săptămâna

Ultimele Stiri
abonare newsletter