Actualitate

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea de Sărbători și la începutul anului 2023?

Anul nou va aduce în România temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion?

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea de Sărbători și la începutul anului 2023? FOTO: Pixabay Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea de Sărbători și la începutul anului 2023? FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarea lună, pe teritoriul României. Temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade în cea mai mare parte a intervalului, însă regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări. 

 


Săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.


Săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte și local în sudest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.


Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.


Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Conform site-ului AccuWeather, vremea va fi mai rece la începutul acestei săptămâni, fiind înregistrate temperaturi cu minus pe timpul zilei.

Prognoza meteo pentru o săptămână în Cluj-Napoca

Luni, 19 decembrie, vremea va fi deosebit de rece în Cluj-Napoca. Maxima zilei va fi de -2 grade Celsius, iar minima de -8 grade Celsius. Potrivit prognozei, ceața își va face simțită prezența.

Marți vremea rămâne la fel de rece ca și în ziua precedentă. Pe timpul zilei vor fi așteptate 0 grade Celsius, iar pe timpul nopții -5 grade Celsius. Soarele va fi scump la vedere, cerul fiind în mare parte acoperit de nori.

Ziua de miercuri vine cu temperaturi puțin mai ridicate, dar nu scăpăm pe timpul nopții de gradele cu minus. Maxima zilei este de 3 grade Celsius, iar minima de -2 grade Celsius.

Joi, 22 decembrie, cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Pe timpul zilei vor fi așteptate 4 grade Celsius, iar pe timpul nopții -2 grade Celsius. 

Vineri, 23 decembrie, vremea se încălzește. Chiar dacă temperaturile vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, cerul va fi acoperit de nori aproape în totalitate. Maxima zilei este de 5 grade Celsius, iar minima 2 de grade Celsius.

Ajunul Crăciunului nu va aduce ninsori pentru clujeni, iar temperaturile vor fi mai ridicate pentru data din calendar. Maxima zilei va ajunge la 5 grade Celsius, iar pe timpul nopții vor scădea temperaturile la 0 grade Celsius.

Prima zi de Crăciun aduce șanse de ploaie înghețată pe timpul nopții. Pe timpul zilei vor fi 5 grade Celsius și șansele de ploaie/ninsoare sunt aproape inexistente. Pe timpul nopții vor scădea temperaturile la -3 grade Celsius, iar meteorologii anunță câteva reprize de ploaie înghețată și burniță, șansele de precipitații fiind de 62%.

CITEȘTE ȘI:

După vremea plăcută revin temperaturile cu minus, în Cluj! Vezi cum va fi vremea de Crăciun

Ultimele Stiri
abonare newsletter