Actualitate

„Balibacea”, fost interlop din Turda, profesor de matematică la Colegiul „Mihai Viteazu”. Profesorii au intrat în grevă

Fostul lider al lumii interlope din Turda, Ovidiu Vancea zis „Balibacea” a ajuns profesor e matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda. Profesorii au intrat, joi, în grevă japoneză pentru a atrage atenția asupra problemelor care există.

Profesorii de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” Turda au intrat în grevă/ FOTO: turdanews.ro Profesorii de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” Turda au intrat în grevă/ FOTO: turdanews.ro

 

 


Fostul lider al lumii interlope din Turda, Ovidiu Vancea zis „Balibacea” a ajuns profesor e matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda. 

 


Mai mulți profesori de la colegiul din Turda au intrat, joi, 24 noiembrie, într-o grevă japoneză de avertisment, încercând astfel să atragă atenția asupra problemelor care există la unitatea liceală din localitate, pe fondul tensiunilor, scrie turdanews.ro.

Potrivit sursei citate, sunt profesori care amenință că vor părăsi unitatea școlară, lăsând elevii de izbeliște. Alți profesori, care nu sunt titulari și care au semnat pentru demiterea directoarei, au fost amenințați că vor fi dați afară și nu vor mai preda la CNMV. Practic, este vorba despre o escaladare a situației tensionate de la CNMV, pe fondul demisiei solicitate de către profesori, la adresa directoarei, dar și a faptului că Inspectoratul Școlar Județean efectuează un audit la unitatea școlară, în urma solicitării profesorilor, care au diverse nemulțumiri.


„Nu avem nicio informare din partea conducerii unității cu privire la greva spontană a celor 4 profesori. Momentan este în desfășurare un audit la nivelul unității al cărui raport urmează să fie prezentat în Consiliul de Administrație al IȘJ”, a declarat pentru monitorulcj.ro Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al IŞJ Cluj.

Reporterii monitorulcj.ro au solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj în legătură cu rezultatele auditului și cu criteriile în care a fost ales Ovidiu Vancea ca și profesor de matematică având în vedere trecutul său.


Există nemulțumiri din partea părinților și pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea „Balibacea”, pe care generațiile de părinți îl cunosc drept un lider al lumii interlope turdene a vremurilor lor, condamnat la închisoare și cu probleme penale de mai multe ori. 

Acesta a fost reţinut în anul 2010 alături de mai multe persoane pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul ar fi fost în jurul valorii de 700.000 de lei.


În 2012, Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Ultimele referiri din presă privitoare la acuzațiile la adresa sa datează din 2015, cu referire la o sentință a Curții de Apel Cluj prin care Ovidiu Vancea a primit 10 ani de închisoare, în 2013. 

UPDATE ORA 14:16

„Conducerea unității, până în acest moment, nu a transmis  în scris  Inspectoratului  Școlar Județean Cluj informarea cu privire la declanșarea grevei  japoneze a celor patru cadre didactice care își desfășoară activitatea în colegiu.

Precizăm că această grevă  nu a afectat orarul de școală al elevilor și al instituției, potrivit punctului de vedere exprimat de conducerea unității.

Momentan, la nivelul unității de învățământ preuniversitar este în desfășurare procedura de auditare a instituției, iar raportul urmează să fie prezentat în Consiliul de administrație al I.Ș.J. Cluj, în perioada următoare.

Potrivit legislației școlare în vigoare, încadrarea cu personal didactic se realizează conform etapelor de mobilitate aferente  Metodologiei cadru de mobilitate a  personalului didactic, pentru anul școlar în curs”, a transmis pentru monitorulcj.ro IȘJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Amenințări și intimidări în Florești. Șulea, acuzat de „acțiuni în stil INTERLOP” - VIDEO

Polițist, BĂTUT de un INTERLOP într-un mall. Ce a pățit agresorul? VIDEO

abonare newsletter