Actualitate

Amenințări și intimidări în Florești. Șulea, acuzat de „acțiuni în stil INTERLOP” - VIDEO

Activistul Daniel Meze îl acuză pe primarul comunei Florești, Horia Șulea, de „acțiuni în stil interlop” după ce mai mulți romi au încercat să îl intimideze și l-au amenințat.

Amenințări și intimidări în Florești. Șulea, acuzat de „acțiuni în stil INTERLOP” - VIDEO Amenințări și intimidări în Florești. Șulea, acuzat de „acțiuni în stil INTERLOP” - VIDEO

Daniel Meze împreună cu alți câțiva floreșteni a scos la iveală în repetate rânduri problemele care există în Florești și a încercat să caute soluții, rezultând astfel „Manifestul pentru Florești”. Însă, de când a anunțat că va candida pentru postul de primar al comunei, acțiunile sale sunt tot mai numeroase.

Amenințări și intimidare?

În decursul zilei de joi, Meze a încercat să facă un live pe Facebook în care să discute despre drumul de acces foarte îngust care face legătura cu zonele Terra, Urușagului și Sesul de Sus. În timp ce filma în zonă, un grup de romi și-au făcut apariția, încercând să împiedice filmarea.


„Cu zece minute înainte de ora 20 când era programat să începem transmisiunea live pe facebook, un grup de aproximativ 15-20 de cetățeni de etnie romă, țigani așa cum singuri s-au denumit, au venit cu 4-5 mașini și au început să prolifereze acte de intimidare, amenințare și presiune la adresa mea în timp ce susțineam live-ul pe facebook. Aceștea s-au declarat a fi susținătorii primarului Horia Șulea, m-au înconjurat, au început să jignească membrii din echipa mea și pe domnul Marchis Cristian care era alături de mine. Evenimentele au avut caracteristicile unei acțiuni realizate în stil interlop. Grupul de romi a venit cu mașinile în mod grupat și organizat, accelerând și turând motoarele lângă mine și adunându-se în jurul meu ca să pună presiune psihologică și fizică asupra mea, generându-mi o stare de teamă”, a explicat activistul.


„Acțiuni în stil interlop”

Daniel Meze îl acuză pe primarul comunei Florești de „acțiuni în stil interlop”.

„Aceste acte de intimidare, amenințare și presiune nu pot rămâne fără a fi condamnate public în mod ferm! Nu mai trăim în România anilor 1990 când se organizau mineriade și grupuri de oameni erau aduse pentru a reduce la tăcere oamenii care își exprimau liber gândurile și opiniile. Nu avem nevoie de „mineriade” în Florești în anul 2020! Libertatea de exprimare și dreptul nostru de a vorbi despre problemele cu care ne confruntăm nu pot fi suprimate! O Primărie și o localitate nu pot fi conduse prin mijloace interlope. Autorul moral a acestei „tentative de mineriade” din Florești este primarul în funcție, Horia Sulea, condamnat penal în primă instanță pentru fapte de corupție. Sunt ferm convis că această gașcă de romi interlopi, unii dintre ei având condamnări penale, a acționat coordonat, la comanda directă explicită sau implicită a primarului Sulea. Nimeni nu știe cum ar fi putut degenera lucrurile dacă nu exista intervenția promptă a Poliției Naționale, respectiv a Secției 6 de Poliție Rurală Florești”, a mai spus Meze.


Intervenția polițiștilor

 

Polițiștii au intervenit în acest caz, însă au considerat că nu ar fi vorba despre amenințări, ci doar despre „șicanări”. Din acest motiv, persoanele în cauza vor fi sancționate pentru că au format un grup mai mare de trei persoane.


„La ora 19:55 a fost un apel 112 prin care un cetățean a sesizat că la intersecția străzilor Șesului cu Urușagului, un număr mai mare de persoane tulbură liniștea publică. Au fost identificate șase persoane și au fost invitate la sediul secției în cursul zilei de azi. Acestea vor fi sancționate contravențional conform legii 55/2020 pentru constituirea unui grup mai mare de trei persoane în zona pietonală

Activistul a reamintit și de amenzile pe care le-a primit pentru critici aduse primarului pe facebook.


„Eu am primit două astfel de amenzi, una în valoare de 500 de lei și de curând alta în valoare de 1.000 de lei. Prima am anulat-o în instanță, iar a doua este în procedură de contestare la Judecătoria Cluj-Napoca”, a mai spus Daniel Meze.

 

abonare newsletter