Actualitate

Iarna își intră în drepturi la începutul lunii decembrie! Cum va fi vremea în Cluj în următoarele două săptămâni

Vremea își face simțită prezența în toate regiunile țării. Află cum va fi vremea în următoarele două săptămâni la Cluj.

Vremea își face simțită prezența în toate regiunile țării/ FOTO: depositphotos.com Vremea își face simțită prezența în toate regiunile țării/ FOTO: depositphotos.com

 

 


Temperaturile scad la începutul lunii decembrie și se vor situa sub 10 grade în timpul zilei, în vreme ce noaptea vor scădea sub nivelul înghețului, potrivit prognozei pentru perioada 22 noiembrie - 4 decembrie săptămâni transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea în următoarele două săptămâni la Cluj

Conform prognozei AccuWeather, vremea în Cluj va fi instabilă, iar șansele de ploaie vor fi mai crescute:


  • marți, 22 noiembrie: Maxima 8 grade Celsius, minima doar 2 grade Celsius. Șanse de ploaie inexistente, iar cerul în mare parte însorit
  • miercuri, 23 noiembrie: Cresc șansele de ploaie la 70%. Cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Maxima zilei 11 grade Celsius, iar minima va fi de doar 5 grade Celsius.
  • joi, 24 noiembrie: Scad temperaturile. Pe timpul zilei vor fi 6 grade Celsius, iar pe timpul nopții doar 2 grade. Cerul va fi acoperit în totalitate de nori.
  • vineri, 25 noiembrie: Maxima 5 grade Celsius, minima -3 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere (28 km/h), iar șansele de ploaie sunt scăzute.
  • sâmbătă, 26 noiembrie: Maxima 6 grade Celsius, minima -2 grade Celsius. Șanse mici de ploaie, iar cerul în mare parte acoperit de nori.
  • duminică, 27 noiembrie: Temperaturile scad și mai mult la sfârșit de noiembrie. Maxima zilei va fi de 3 grade Celsius, în timp ce minima va fi -4 grade Celsius. Sunt așteptate câteva ploi pe arii restrânse.
  • luni, 28 noiembrie: Nopțile se anunță și mai reci. Temperaturile pe timpul zilei vor fi de 6 grade Celsius, iar pe timpul nopții doar -5 grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 40%, iar cerul va fi acoperit în totalitate de nori.
  • marți, 29 noiembrie: Maxima 6 grade, minima -2 grade. Cerul în mare parte acoperit de nori, iar șansele de ploaie sunt reduse.
  • miercuri, 30 noiembrie: Maximele vor fi de 4 grade Celsius, iar minimele de doar 2 grade. Cerul va fi predominant noros, iar șansele de ploaie vor fi reduse.
  • joi, 1 decembrie: De 1 decembrie se întorc ploile, șansele de precipitații fiind de 56%. Cerul va fi în mare parte acoperit de nori, iar maxima zilei va fi de 6 grade Celsius, iar minima de -2 grade.

Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În Transilvania, în prima parte a săptămânii tendinţa va fi de creştere treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 11...12 grade în ziua de 23 noiembrie. După această zi caldă, se va răci, astfel la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6...7
grade, iar la începutul lunii decembrie de 3...4 grade.

Temperaturile minime vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor creşte de la -1 grad în prima noapte, până spre 3...4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2...0 grade. Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitaţii se va menţine ridicată. Precipitaţii vor fi posibile şi la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creştere.

Vremea în următoarele două săptămâni la munte

La munte, de la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi uşor până la 5...6 grade în 23 noiembrie, iar ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variaţii semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 şi 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5...-4 grade.


Probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! NINGE pe Dealul Feleacului. Iarna își face simțită prezența în Cluj. VIDEO

Zăpadă „ca în povești” la Vlădeasa, cota 1.400. Peisaje de iarnă, la munte, în Cluj. GALERIE FOTO

A nins ca în povești la Băișoara! Imagini spectaculoase cu zăpada, surprinse în stațiune. FOTO

abonare newsletter