Actualitate

Pădurea Hoia, inclusă într-un top cu cele mai înfricoșătoare locuri din lume: „Poveștile cu fantome, extratereștri și legende urbane”

Pădurea Hoia din Cluj-Napoca continuă să atragă atenția turiștilor străini, dar și a site-urilor care creează topuri pe diferite subiecte.

Pădurea Hoia din municipiul Cluj-Napoca/ FOTO: Bored Panda Pădurea Hoia din municipiul Cluj-Napoca/ FOTO: Bored Panda

 

 


Bored Panda, un site web lituanian care publică articole despre „subiecte ușoare și inofensive” a creat un top cu 30 dintre cele mai înfricoșătoare locuri din lume.

 


„Fie că vă plac legendele urbane și casele bântuite, muzeele înfricoșătoare, cimitirele pline de fantome sau locațiile mai sensibile care sunt cimentate în mintea noastră pentru trecutul lor tragic - fiți siguri că veți găsi ceea ce căutați chiar aici”, au scris cei de la Bored Panda.

Topul conține locuri de care cei mai mulți dintre noi probabil am auzit, între care Catacombele din Paris, Poarta spre Iad din Turkmenistan sau Insula Păpușilor din Mexic.


Pădurea Hoia din municipiul Cluj-Napoca ocupă locul 14 în topul realizat de jurnaliști, fiind mai înfricoșător și decât Castelul Corvinilor din Hunedoara care se află pe locul 15.

„Poveștile cu fantome, extratereștri și legende urbane contribuie în mare măsură la popularitatea Pădurii Hoia Baciu, situată la vest de Cluj-Napoca. Atmosfera nepământeană a acestui loc este sporită de copacii săi strâmbi, iar dacă doriți să vă bucurați de experiența înfricoșătoare completă, vă sfătuim să vă alăturați unuia dintre numeroasele tururi de noapte!”, au scris jurnaliștii despre faimoasă pădure.


Legendele care înconjoară Pădurea Hoia

Pădurea Hoia Baciu și-a câștigat renumele de cea mai înfricoșătoare pădure de la noi și nu numai. Asta pentru că în această pădure au loc fenomene cu totul neobișnuite.

Legenda spune că acum mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu oile, dar nu s-a mai întors. Nu s-au găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa. Locul este făcut celebru după anul 1968. Se spune că în iulie o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN.


De-a lungul anilor, oamenii au susținut că se întâmplă tot felul de fenomene paranormale în adâncul pădurii. Acum câțiva ani, o echipă de la Discovery Channel a venit și a investigat fenomenele paranormale care se întâmplă în pădure.

Indiferent dacă aceste legende sunt reale sau nu, mai mulți curioși și pasionați de paranormal vin în Pădurea Hoia.

 

CITEȘTE ȘI:

Pădurea Hoia-Baciu, pe cale să devină arie naturală protejată! 80.000 de lei pentru studiu asupra biodiversității

150 de oameni au alergat în Pădurea Hoia ca să strângă bani pentru construirea unei Școli de Meserii. S-au adunat peste 2.000 de euro

50 de voluntari au curățat Pădurea Hoia de gunoaie! CERT: „Am redescoperit verdele și prospețimea pădurii” FOTO

Clujenii, INTIMIDAȚI la ieșire din pădurea Hoia-Baciu. O femeie și un bărbat amenință și filmează șoferii

Ultimele Stiri
abonare newsletter