Actualitate

Lucian Bode, despre anchetarea fostului șef IPJ Cluj: „Nu este scandal politic. Am o relație bună cu Emil Boc”

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a afirmat, în legătură cu reținerea de către DNA a fostului șef IPJ Cluj, Mircea Rus, că nu are nicio legătură cu vreun război politic pe care l-ar avea cu Emil Boc.

Primarul Emil Boc și ministrul Lucian Bode, la Untold. FOTO: Facebook/ Lucian Bode Primarul Emil Boc și ministrul Lucian Bode, la Untold. FOTO: Facebook/ Lucian Bode

 

Fostul șef al Poliției Cluj, Mircea Rus, este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu, după ce joi, 20 octombrie, el a fost reținut timp de 24 de ore de procurorii DNA. 


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat într-o conferință de presă organizată, la final de săptămână, la Arad, că este exclusă implicarea politică în ceea ce privește dosarul șefului Poliției Cluj.

„Este exclus să amestecăm aceste lucruri, să ducem aceste lucruri în zona politică. În primul rând că nu se amestecă zona politică cu tot ce înseamnă funcţionarea Poliţiei Române. În al doilea rând, nu există niciun scandal, dimpotrivă, am o relaţie foarte bună cu organizaţia Cluj, cu domnul preşedinte Daniel Buda, cu domnul primar Emil Boc, cu preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe şi cu toţi liderii de la Cluj. Deci este o mare mizerie şi o mare minciună pe care o dezmint aici în faţa dumneavoastră”, a spus Bode.


Bode a susținut că avea informații cu privire la problemele fostului şef al IPJ Cluj acesta fiind motivul pentru care Rus a fost schimbat din funcţie la începutul lunii.

„Este un proces penal care îşi va urma cursul şi în funcţie de decizia instanţei, evident că şi noi vom lua măsurile care se impun. Pe datele pe care noi le-am avut în interiorul ministerului, prin structurile noastre, luasem deja măsura punerii la dispoziţie şi schimbării din funcţie a fostului şef al IPJ Cluj, având elemente concrete în luarea acestei decizii”, a explicat ministrul.


Bode mai spune că sunt şi alţi poliţişti acuzaţi de abuz în serviciu şi nu numai. „Eu am spus de fiecare dată că avem două instituţii, Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Protecţie Internă, pe care trebuie să le activăm ca anticorpi pentru tot ceea ce înseamnă sistem nefuncţional şi pe alocuri putred în Ministerul Afacerilor Interne”, a precizat ministrul.

Potrivit procurorilor, „în perioada mai - iunie 2021, suspectul Rus Mircea Ion, în calitatea de șef al IPJ Cluj, ar fi dispus cu încălcarea prevederilor legale împuternicirea suspectului Marton Elek la conducerea Poliției Municipiului Dej, pentru a treia oară consecutiv, în scopul obținerii de către acesta din urmă a unui folos atât patrimonial, constând în drepturile salariale aferente funcției pentru care a fost împuternicit, cât și nepatrimonial constând în numirea sa într-o funcție de conducere.”

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, și alți 3 comisari de poliție, urmăriți penal și reținuți de procurorii anticorupție. De ce sunt acuzați?

Emilia Șercan: Analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode va reprezenta testul de integritate a Universității Babeș-Bolyai

Plagiat rușinos: Ministrul Lucian Bode ar fi copiat de pe Wikipedia în teza sa de doctorat   

Ultimele Stiri
abonare newsletter