Actualitate

Hoții de lemne acționează pe A3. Nereguli privind defrișările de pe tronsonul Nădăşelu - Zimbor - Poarta Sălajului

Autostrada Transilvania A3 a fost prădate de hoții de lemne. Polițiștii au descoperit nereguli privind defrișările pe tronsonul Nădășelu - Zimbor - Poarta Sălajului.

Hoții de lemne acționează pe A3 / Foto: Asociația Pro Infrastructura

 

 


Mai multe nereguli privind modul de exploatare şi transport în cazul materialului lemnos rezultat în urma defrişărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania au fost constatate de poliţiştii din Sălaj, în urma unor controale efectuate în săptămânii trecute.

 


„Poliţiştii Biroului Silvic au continuat activităţile de verificare a respectării normelor privind exploatarea, depozitarea şi expedierea materialului lemnos de pe întinderea judeţului Sălaj. La data de 12 septembrie, poliţiştii au identificat un transport multiplu de material lemnos, efectuat în baza aceluiaşi aviz de însoţire. Ulterior, au efectuat mai multe verificări privind provenienţa materialului lemnos, constatând că acesta provenea dintr-o partidă constituită pe traseul Autostrăzii Transilvania, tronsonul Nădăşelu - Zimbor - Poarta Sălajului.

Poliţiştii s-au deplasat în platforma primară unde au inventariat materialul lemnos existent, constatând neconcordanţe între stocul scriptic şi cel faptic”, se arată într-o informare de presă transmisă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.


Potrivit sursei citate, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 34.000 de lei, fiind confiscaţi peste 45 de metri cubi de material lemnos.

CITEȘTE ȘI:

Aproape o tonă de motorină, furată din utilaje folosite la construcția Autostrăzii Transilvania

Licitație anulată pentru 26 de km. „blestemați” din Autostrada Transilvania. „E o premieră planetară, proiect început în urmă cu 18 ani!

Ultimele Stiri
abonare newsletter