Actualitate

Mesaje Ro-Alert, emise în mai multe comune din Cluj! Cod portocaliu de furtună

Locuitorii a patru comune clujene au fost atenționați prin mesaje Ro-Alert în legătură cu o furtună care urmează să apară.

Cod portocaliu de furtună / Foto: depositphotos.com Cod portocaliu de furtună / Foto: depositphotos.com

 

 


Este vorba despre comunele Valea Ierii și Băișoara.

 


Fenomenele meteo extreme sunt valabile până la ora 13:30, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj:

„A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert privind fenomenele meteo preconizate COD PORTOCALIU: vijelie, grindină, descărcări electrice, averse torențiale care vor cumula 35-40l/mp, valabil până la ora 13.30, către terminalele mobile de pe raza comunelor Băișoara și Valea Ierii”, a transmis ISU Cluj.


Vremea va fi la extreme luni și marți, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

În intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00 meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali.


Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

 


UPDATE: A fost emis COD ROȘU pentru Băișoara

Ulterior, ISU Cluj a informat că în comuna Băișoara s-au mai emis alte mesaje Ro-Alert de avertizare privind un cod roșu de furtună:

„A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert privind fenomenele meteo preconizate COD ROȘU: vijelie, grindină. descărcări electrice, averse torențiale care vor cumula 35-40l/mp, valabil până la ora 13.30, către terminalele mobile de pe raza comunei Băișoara.”

 

UPDATE 2: Mesaje Ro-Alert în Călățele și Mărgău

Autoritățile au emis încă un mesaj prin sistemul Ro-Alert, privind un cod portcaliu de furtună, în comunele Călățele și Mărgău:

„A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert privind fenomene meteo preconizate COD PORTOCALIU: vijelie, grindină. descărcări electrice, averse torențiale care vor cumula 35-40l/mp, valabil până la ora 15.00, către terminalele mobile de pe raza comunelor Călățele și Mărgău”, a transmis ISU Cluj.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Atenționare de COD GALBEN de inundații pe râuri! Pericol mai mare în Cluj și alte 3 județe

Se strică vremea. Cod galben de ploi și vijelii

Ultimele Stiri
abonare newsletter