Actualitate

COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină în Cluj. Cantitățile de apă pot depăși 60 l/mp

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 16 august, o avertizare Cod galben de vreme instabilă în mai multe județe din țară, inclusiv Cluj.

Vremea rămâne instabilă în Cluj/ Foto: Lucaciu Eliza/monitorulcj.ro Vremea rămâne instabilă în Cluj/ Foto: Lucaciu Eliza/monitorulcj.ro

 

 


Meteorologii  anunță pentru ziua de marți, 16 august, instabilitate atmosferică accentuată și vijelii în mai multe județe din țară, inclusiv tot județul Cluj.

 


Atenționarea este valabilă în intervalul 16 august, ora 12:00 – 16 august, ora 22:00.

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.


Atenționarea meteo valabilă pentru ziua de 16 august/ Foto: meteoromania.ro

 

 


„Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est.

De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării”, au transmis meteorologii ANM.


 

CITEȘTE ȘI:

Dezastrul lăsat în urmă de ploile torențiale de marți seara. Străzi, garaje și subsoluri sub ape!

Unde au fost cele mai mari probleme după potopul de aseară? Ce spun pompierii clujeni

Vreme schimbătoare la Cluj! De la zile cu mult soare la ploi

Ultimele Stiri
abonare newsletter